Luna in care te-ai nascut poate sa iti mareasca predispozitia la anumite boli, arata un studiu publicat in Journal of Aging Research din Statele Unite ale Americii. Potrivit studiului, luna nasterii iti influenteaza longevitatea.

Cercetatorii au studiat datele a peste 1.500 de persoane care au depasit varsta de 100 de ani, comparandu-le cu informatii ale rudelor care au trait mai putin.

 Luna ianuarie, predispozitie la boli precum Alzheimer, Boala Crohn si epilepsie. Explicatia ar fi ca persoanele nascute in ianuarie nu au avut parte de lumina soarelui in perioada intrauterina si imediat dupa nastere. Iar statisticile prezentate de Oficiul britanic de Statistica vin sa intareasca supozitia.

 Luna februarie, predispozitie la tulburarile de somn. Tot din cauza lipsei de lumina solara in perioada intrauterina si dupa nastere, persoanele nascute din februarie prezinta tulburari de somn, precum narcolepsia.

Luna martie, predispozitie la astm. Cercetatorii spun ca de vina ar fi lipsa vitaminei D din organismul mamelor, vitamina activata de lumina soarelui.

Luna aprilie, predispozitie la autism si depresie sezoniera. Tot lipsa vitaminei D pare a fi de vina si in cazul celor nascuti in aprilie. Pe langa potentialul de autism si depresii sezoniere, cei nascuti in aprilie pot avea, la maturitate, probleme cu alcoolul.

Luna mai, predispozitie la boli precum diabetul si glaucomul. Pe langa problemele legate de diabet sau glaucom, statisticile spun ca la persoanele nascute in luna mai se inregistreaza un IQ mai mic fata de persoane nascute in alta luna.

Luna iunie, predispozitie la problemele de vedere. Pentru ei, statisticile vin cu o veste buna, cei mai multi CEO si castigatori de premii Nobel sunt nascuti in acesta luna.

Luna iulie, predispozitie la probleme de vedere. Partea buna este ca datorita expunerii unei lumini puternice in primele luni de viata, sunt mult mai optimisi si mai fericiti, ceea ce le scade riscul de a se confrunta cu depresii sau alte tulburari emotionale.

Luna august, predispozitie la problemele de comportament. Cei nascuti in august prezinta un risc cu 30% mai mare sa fie oameni problema decat cei nascuti in septembrie.

 Luna septembrie, predispozitie boli precum astmul. Asmul este pus tot pe seama lipsei de vitamina D din organismul mamelor.

 Luna octombrie, predispozitie la boli precum astmul. Desi sunt predispusi la astm, cei nascuti in octombrie au sanse crescute de a trai mai mult decat cei nascuti in alte luni.

 Luna noiembrie, predispozitie la pesimism. Pesimistii calendarului sunt cei nascuti in noiembrie. Cel putin asa concluzioneaza statisticienii care au analizat raspunsurile celor peste 30.000 de participanti la un studiu.

Luna decembrie, predispozitie la astm si alergii. Nascuti in plin varf de gripe si raceli, cei nascuti in luna decembrie sunt predispusi la infectii inca din prima luna de viata.

Sursa: teotrandafir

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.