Dezinfectarea cu spirt nu este atat de eficienta pe cat am crezut. De foarte mult timp, oamenii folosesc spirtul pentru a dezinfecta diverse suprafete, cum ar fi cele din baie.

Specialistii spun ca acest lucru nu este adevarat si ca aceste virusuri sunt extrem de rezistente si mor doar prin sterilizarea speciala, medicala. De aceea, in cadrul spitalelor, sterilizarea instrumentarului medical este extrem de importanta, un proces ce necesita toata atentia.

„Alcoolul nu asigura sterilizare si dezinfectie de nivel inalt. Folosirea acestuia nu se recomanda pentru sterilizarea materialelor medicale si chirurgicale, a celor care vin in contact cu sangele si tesuturile umane. HIV, HBV si HVC au rezistente diferite in mediu si fata de metodele de dezinfectie fizice si chimice. Pentru distrugerea lor se recomanda dezinfectia de nivel inalt si sterilizarea, nu folosirea alcoolului sanitar.

Dezinfectia de nivel inalt se poate face folosind virucide (substante care distrug virusurile) avizate de Ministerul Sanatatii.

Toate instrumentele chirurgicale, materialele textile si alte obiecte sau solutii, care patrund in tesuturi sau in sistemul vascular, trebuie sa fie sterile. Sterilizarea chimica se face cu produse biocide, conform prevederilor legale in vigoare”, a explicat dr. Violeta Cindea, medic de familie infectionist, potrivit sursadesanatate.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.