Acasă Sanatate Solutia suta la suta naturala de scadere a riscului de atac de...

Solutia suta la suta naturala de scadere a riscului de atac de cord!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Nu trebuie sa dai fuga la o sala de fitness sau sa iti faci un program spectaculos de lucru. Simpla plimbare zilnica de la serviciu pana acasa sau plimbarile lungi prin parc, alergatul, plimabtul cainelui sau al copilului prin parcuri pot avea un efect spectaculos asupra sanatatii tale. De data aceasta, inima ta s-ar afla cu 37% mai in siguranta, facand aceste simple lucruri.

Desi sportul este benefic din toate punctele de vedere, un nou rezultat este demonstrat de cercetatori: simplele plimbari lungi, mersul pe jos sau alergatul prin parc reduc riscul de atac de cord, d eformare a cheagurilor de sange sau de declansare al atacureilor hemoragice. Si ritmul conteaza, astfel ca, daca ai obiceiul de a merge pe jos, dar intr-un ritm alert, riscul scade cu pana la 68%, decat la femeile care nu fac deloc miscare.

In plus, Potrivit studiilor, femeile la menopauza care obisnuiesc sa parcurga pe jos macar un kilometru si jumatate in fiecare zi se bucura de o densitate osoasa mai mare, fiind mult mai putin expuse riscului osteoporozei decat cele care duc o viata sedentara. Potrivit unui studiu din 2008, in cazul femeilor care obisnuiau sa faca zilnic miscare, chiar si de intensitate redusa, cum este mersul pe jos, riscul confruntarii cu cancerul de colon este mult mai mic decat la cele cu o viata sedentara. De asemenea, un alt studiu arata ca femeile care merg pe jos in medie de trei ore pe saptamana prezinta un risc mult mai mic de cancer mamar decat cele inactive.

Miscarea are darul de a alunga gandurile negre, chiar si depresia. O simpla plimbare, in ritm alert sau domol, te elibereaza de gandurile si sentimentele negative, facand loc usor-usor bunei dispozitii. Potrivit unor studii, mersul pe jos e direct raspunzator de imbunatatirea relatiilor intime. Greu de crezut? Cercetatorii sustin ca femeile cu varste cuprinse intre 45 si 55 de ani care au marit frecventa plimbarilor si a exercitilor fizice s-au bucurat de cresterea libidoului, scrie bzi.