Acasă Special Investigatii Soc in Corbeanca: Primarul Anton, urmarit penal pentru afaceri ilegale cu beton!

Soc in Corbeanca: Primarul Anton, urmarit penal pentru afaceri ilegale cu beton!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Primarul comunei ilfovene Corbeanca, Valeriu Anton (zis Anton Beton si candidat al UNPR pentru un nou mandat va fi subiectul unui nou dosar penal referitor la afacerile sale cu beton. Potrivit locuitorilor din Corbeanca, Valeriu Anton urmeaza sa se prezinte din nou in fata procurorilor pentru a da declaratii lamuritoare privind mai multe capete de acuzare printre care: evaziune fiscala, trafic de influenta, spalare de bani si deturnare de fonduri.

 

Din circuitul firmei se poate observa cum ANTON VALERIU a derulat toate operatiunile prin imputernicitul sau Hulea Ionut, avocat, pana in 2011 cand s-a retras Anton. Curios este ca si dupa preluarea actiunilor de catre MIHAILA ROBERT – ILIE, imputernicitul firmei VALICOMPRODEXIM SRL ramane tot avocatul Hulea Ionut, iar sotia lui Valeriu Anton, Elena Anton ramane, chipurile, agent de vanzari.

 

Se pare ca Valeriu Anton ar fi deturnat fonduri publice catre firma sa de beton, pe care o controleaza prin intermediul acestor interpusi. Anton s-ar fi folosit de influenta pe care o poarta in interiorul primariei pentru a organiza licitatii publice in folosul indirect al propriei companii. De asemenea, acesta s-ar fi folosit de influenta pe care o are asupra unor consilieri locali pentru a incadra o serie de lucrari inutile in bugetul comunei. Astfel Valeriu Anton s-ar fi asigurat ca obtine profituri ilegale pentru compania la care a fost actionar, in detrimentul primariei Comunei Corbeanca.

 

Primarul a mai fost cercetat penal o data, dar procurorii de la Judecatoria Buftea nu au gasit nimic imputabil primarului in dosarul 9914/94/2015.

 

“In baza art. 341 alin. 6 lit. a N.C.pr.pen., respinge plangerea formulata de petentul Panaite Radu Catalin in contradictoriu cu intimatul Anton Valeriu ca nefondata.Mentine ordonanta procurorului de caz din data de 11.06.2015 pronuntata de Parchetul de pe langa Judecatoria Buftea in dosarul nr. 5980/P/2014, precum si ordonanta prim-procurorului aceluiasi parchet nr. 259/II-2/2015 din data de 04.09.2015. In baza art. 275 alin. 5 C.pr.pen. obliga petentul la plata sumei de 100 lei, reprezentand cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitiva. Pronuntata in camera de consiliu, astazi, 13.10.2015.
Document: Hotarare  216/2015  13.10.2015”, se arata in motivare Judecatoriei Buftea.

 

Localnicii din Corbeanca mai arata ca Valeriu Anton a instituit la nivel local si un sistem de taxare care ar avantaja strict firma sa de beton. Primarul taxeaza suplimentar orice firma care vine din afara comunei pentru a furniza materiale de constructii. Practica este ilegala pentru ca singura firma din comuna care produce beton si care, pe cale de consecinta, nu este supusa taxarii suplimentare este firma pe care chiar el o conduce prin interpusi.

 

Potrivit jurnalistului Silviu Manastire, realizator al emisiunii Dosar de Politician, primarul este si un afacerist prosper, dar discret. Valeriu Anton a declarat oficial ca a luat un credit in valoare de 600.000 de euro, apoi a mai imprumutat 100.000 de euro de la un anume Constantin Voicila, altii 550.000 de euro de la Valentin Neagu si inca 200.000 de euro de la Viorel Zburatura. In total primarul din Corbeanca are datorii de un milion si 450.000 de euro. Suma fabuloasa luata imprumut de primar nu reiese deloc in averea oficiala.

La fel de oficial, primarul Anton are un venit anual de circa 5000 de euro pe an. Cum poti plati datorii de 1,4 milioane de euro cu un salariu de 5000 de euro pe an este un veritabil mister. Secretul primarului de la Corbeanca este obtnerea de bani din afacerile in constructii. Intamplarea face ca in comuna Corbeanca sa exista o singura statie de betoane autorizata. Toti cei care construiesc blocuri, vile sau ale imobile pe raza localitatii Corbeanca sunt obligati de situatie sa cumpere cimentul de la firma VALICOMPRODEXIM SRL. Firma cu pricina apartine unor prieteni ai primarului din Corbeanca, dar initial compania a fost detinuta direct de primar. Sotia primarului din Corbeanca lucreaza ca simplu agent de vanzari la compania VALICOMPRODEXIM SRL unde primeste 350 de euro salariu pe luna.

Lucrurile sunt extrem de amuzante in ceea ce-l priveste pe acest primar Valeriu Anton despre care se stie ca este milionar in euro, dar el se preface ca este bugetar sarac si cinstit. Afacerea cu ciment este controlata, la vedere, de un anume Robert Mihaila si de Cornelia Hojda. Interesant este ca primaria comunei Corbeanca a decis ca orice camion care transporta ciment sau material de constructii pe raza localitatii sa plateasca o taxa zilnica de 2.800 de lei pentru traversare. Adica, daca vrei sa-ti construiesti o casa la Corbeanca si vrei sa aduci materialele de constructie din alta parte, trebuie sa platesti la primarie.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos