Acasă Stirile zilei Simbolistica numarului Fiarei „666” la daci

Simbolistica numarului Fiarei „666” la daci

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Numarul 666 este atribuit in Biblie fiarei apocaliptice dar in invataturile lui Zamolxe este atribuit ca numar de om. Potrivit unui articol aparut in revista Dacia Magazin o inscriptie gasita pe un mormant din zona Constantei numarul are o conotatie cu totul neasteptata.

 

La daci cifra 6 era la fel de importanta si benefica precum este in crestinism azi cifra 7. Iar asta pentru ca dacii aveau saptamana de sase zile, in vreme ce crestinii de sapte zile. Dacii aveau sase zile pe saptamana, si sase saptamani pe luna, dupa care aveau zece luni – adica 360 de zile (cate grade are cercul) plus o saptamana intreaga de an nou – de 5 zile, iar din a sasea zi a acestei saptamani speciale incepea noul an. La fiecare patru ani („tot la patru ani o data”), saptamana speciala avea sase zile (an bisect), iar acela era un an foarte important, cu rugaciuni si sacrificii pentru zeul suprem, era anul in care Zamolxe se arata dacilor de pe Kogaion.

 

„Sfatuitorul lui Burebista, Marele Preot Deceneu, i-a instruit pe traci sa traiasca in conformitate cu legile naturii cunoscute ca Legile Belagine. In timpul lui Burebista s-a decis ca anul I sa fie anul cand s-a nascut Zamolxis, 713 i.d.Hr. Trebuie notat ca anul reformelor politico-religioase la daci este 666 si apare pe tot felul de inscriptii de pe tot teritoriul pelasgic, ca SSS (6,6,6) sau CCC (C-grecesc) ori VIVIVI (6-latin). Este interesant de observat cum aceasta cifra apare in rugaciunea unei femei gete, Zamolxiene, gasita pe o placa de marmora la Tomis, conþinand si un acrostih dovedind inca o data marele rafinament atins de geto-daci. AYRELIA BENERIA SYM FORO SYN DIO SYN ZE SASE TRI KAI TETHI GATRI AYRIS NONAM NIASCHARIAN sau tradus STRALUCITOARE CURATA MAREATA DOAMNA SUNT CREDINCIOASA SUNT CU TREI DE SASE DAR ATAT TE ROG CANDVA SA MA AJUTI SA RENASC. Citind doar primele litere in acrostih avem formaþia ABT SSS KAN: „Cu 666, de ani” acesta fiind semnul la care se inchinau cei intorsi la adevarata religie, dar si mai interesant este ca acest semn se purta pe mana dreapta sau pe frunte.”

 

Iata ca, la daci numarul 666 nu era defel unul malefic si ca semn de recunoastere se purta pe mana sau pe frunte. In schimb, in Apocalipsa lui Ioan, semnul este unul malefic, dat Fiarei si legat de lupta finala intre bine si rau, un semn prevestitor, cand „nimeni nu va putea sa vanda sau sa cumpere decat daca are semnul”, iar „semnul” se „va purta pe mana sau pe frunte”. Multi ascociaza acest semn cu codul de bare, care incadreaza intre teri de sase (sistemul fiind sexazecimal) informatii despre produse, semnul aflandu-se si pe acestea, dar si pe carduri, fiind necesar scandarii informatiilor, in asa fel incat azi aproape nimeni nu poate sa vanda sau sa cumpere daca nu are semnul, iar, intr-un viitor apropiat (prevad multi) codul de bare pentru scandat va fi prevazut intr-un cip care va fi implantat in mana sau pe frunte.

 

Conform altor cercetatori care au studiat calendarul de piatra de la Sarmisegetuza, dacii aveau un calendar mai special: anul incepea cu 3 luni a cate 3 saptamani de 8 zile (un anotimp – primavara), dupa care urmau 6 luni a cate sase saptamani a cate 6 zile (al doilea anotimp – vara), apoi iarasi 3 luni a cate 3 saptamani de 8 zile (al treilea anotimp – iarna), deci un total de 360 de zile – acelasi cerc – cu o saptamana de 5 zile dedicata divinitatii, iar la 4 ani, cand se arata Zamolxe in a sasea zi a saptamanii speciale, dupa care incepea un nou ciclu. Ca atare, perioada de vara, una benefica, rodnica, se termina cu toamna si cu roadele pamantului, era asimilata cu 666 (sase luni, a cate sase saptamani, a cate 6 zile). Dar aceastei perioade, cea 666, ii urma iarna, cu frig si viscol, cu lumina mai putina, dupa ce s-au adunat roadele pamantului, semanand cu sfarsitul.

Simbolistica numarului 666 la daci

 

sursa>romania-misterioasa