Este peste tot in bucataria ta, dar distruge creierul si imbolnaveste plamanii!

Vremurile moderne in care oamenii gatesc tot mai putin si apeleza la solutii tot mai usoare de a se hrani vin la pachet cu boli grave. Un obicei tot mai des intalnit in industria fast-food dar si in bucatariile romanilor este de a utiliza folia de aluminiu pentru gatit, pentru pastrat mancarea sau chiar pentru a reincalzi alimente. Toate aceste feluri de a folosi folia de aluminiu sunt deosebit de periculoase. Iata de ce trebuie sa scapati cat mai repede de aluminiul din bucatarie.

„Ionii de aluminiu pot ajunge in alimente si, odata ingerati, au un efect toxic, in special asupra creierului. In top se afla afectiunile neurovegetative (Alzheimer, Parkinson), anemie, afectiuni pulmonare. In plus, impiedica absorbtia calciului, crescand astfel riscul de osteoporoza sau alte boli ale oaselor”, atrage atentia prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, specialist in alimentatie.

Medicii va recomanda sa evitati sa gatiti alimente in folie sau vase de aluminiu, dar si sa le depozitati in ele. Caserolele din plastic in schimb sunt total contraindicate pentru incalzirea sau prepararea mancarii la microunde. Staniolul contine ioni toxici din aluminiu care aduc un lant de probleme, de la cancer la osteoporoza, iar controversata substanta Bisfenol A din unele caserole poate afecta fertilitatea, in special in cazul barbatilor. La microunde, substanta toxica trece mai usor in mancare.

Click pe aceeasi tema:  Gatesti intr-o TIGAIE DE TEFLON? Citeste ASTA si vei considera ca ai GATIT pentru ultima data cu asa ceva!

Pe cat este de nociv, pe atat este de „prezent” in casa noastra: in alimente, in staniolul in care impachetam sandviciurile, in vasele de gatit si tacamuri, in antiperspirante, chiar si in unele medicamente. Si apa contine aluminiu, dar sub forma de saruri, fiind singura situatie cand nu este nociv.

sursa>evz.ro

 

spre