Acasă Sanatate Si tu faci greseala asta! Ce se intampla daca mergi cu telefonul...

Si tu faci greseala asta! Ce se intampla daca mergi cu telefonul in baie!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Te-ai intrebat ce se intampla daca mergi cu telefonul la toaleta? Cu siguranta ai facut mai mult de o data. Acest obicei modern ascunde consecinte pe care trebuie sa le stii.

Pe cat de banal este acest obicei, pe atat e de periculos. Microbii din toaleta ajung foarte usor pe telefonul tau, incluzand salmonella. Acestia ajung dupa aceea pe maini, in urechi si la gura, in momentul in care folosesti mobilul.

„Daca imediat dupa ce va stergeti, luati telefonul in mana, s-ar putea la fel de bine sa nu va mai deranjati cu spalatul mainilor, deoarece toate bacteriile pe care le-ati depus pe telefon vor ajunge din nou pe mainile voastre”, sustine expertul dr. Lisa Ackerley.

Baile si toaletele, in special cele publice, sunt pline de germeni si de materie fecala care nu se vede cu ochiul liber. „Acolo traiesc germeni patogeni si bacterii enterice (din tractul intestinal). Acestea provin in special din materiile fecale”, sustine un alt specialist, Charles Gerba pentru Buzzfeed, conform bzi.

Potrivit expertilor, cele mai contaminate obiecte din toaleta sunt capacul de WC si clanta usii.

Si Gerba spune ca spalatul mainilor nu este solutia definitiva pentru a scapa de acest germeni producatori de boli. E nevoie sa folosesti produse speciale de dezinfectare a mainilor, dar si a telefonului.

Conform oamenilor de stiinta, 9 din 10 telefoane sunt purtatoare a unui microb ce poate propaga o boala grava. „Norovirusul, de pilda, este un soi de diaree intalnita la adulti. Aceasta afectiune intalnita des in Statele Unite este asociata cu spalatul incorect al mainilor”, sustine Gerba, conform infobae.com.

Concluzia pe care o putem trage in urma avertismentelor date de acesti experti este ca a merge la toaleta cu telefonul este ca si cum nu te-ai spala deloc pe maini. Bacteriile sunt rezistente pe suprafata dispozitivului tau.