Acasă World Si-a salvat fiica de autism dupa o metoda proprie! 

Si-a salvat fiica de autism dupa o metoda proprie! 

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Catherine Reed, specialist in biochimie din San Francisco, a descoperit o metoda care permite, in unele cazuri, reducerea esentiala a simptomelor de autism la copii: dieta care exclude glutamatul monosodic. Concluziile sale sunt bazate pe o analiza de cercetare neurobiologica si pe experienta personala: fiica ei a fost diagnosticata cu autism la varsta de doi ani. Acum are sapte si, dupa spusele omului de stiinta, manifestarile bolii au disparut complet.

La ora actuala, simptomele autismului pot fi diminuate doar cu un singur medicament aprobat (risperidona si analogii sai) de Agentia pentru Alimente si Medicamente din SUA. Astfel, multi parinti care au copii cu spectru autist apeleaza la medicina alternativa ca fiind ultima salvare, folosind medicamente homeopatice, probiotice, diferite diete fara gluten, lactoza si cazeina, in speranta ca vor avea un impact pozitiv asupra copilului, scrie Medportal.ru.

Dieta ce a fost adusa in atentie de Catherine Reed este diferita de cele cunoscute anterior. Potrivit ei, din meniul unui copil autist ar trebui exclus numai un compus chimic – un aditiv alimentar potentator de aroma – glutamatul monosodic (alte denumiri – E 621, E 631, proteine vegetale hidrolizate). La nivelul celulelor nervoase exista receptori de glutamat, care sunt stimulati de prezenta acestuia in organism. „Glutamatul este necesar in organism, dar numai intr-o anumita cantitate. Multe boli ale sistemului nervos, cum ar fi autismul, se pot asocia cu un dezechilibru de consum de glutamat”, a explicat Reed. Potrivit ei, 95 % din alimentele procesate contin glutamat, cu toate acestea producatorii au dreptul de a nu indica prezenta acestuia in cazul in care continutul nu depaseste un anumit nivel.

Desi in prezent nu exista date care sa sustina teoria stiintifica a lui Reed, biochimista considera ca fiica ei a revenit la starea normala datorita acestei descoperiri. Cand fetita lor avea doi, Catherine si sotul ei, biolog de profesie, au inceput sa observe semne de autism: istericale care durau timp de mai multe ore la rand, dificultati in comunicare si invatare, precum si probleme cu intestinele.

„Brooke traia in lumea ei. Actiunile ei se repetau, avea aceleasi semne de nevroze si incepea sa tipe isteric daca insistam sa mergem acasa pe un alt drum decat de obicei”, mai spune mama fetei.

Reed a renuntat la locul ei de munca si a inceput sa studieze diferite diete recomandate pentru copii cu autism. in primul rand a exclus din meniul copilului produsele care contin gluten si lactoza, apoi a inceput sa adauge la ele magneziu, vitamina D, ulei de peste si vitamina B, ceea ce a ajutat-o pe fiica ei foarte putin.

Mai tarziu, ea a descoperit un articol despre efectul glutamatului asupra organismului uman, in care se mentiona faptul ca, desi aceasta conexiune este necesara pentru transmiterea impulsurilor intre neuroni si alte celule si tesuturi implicate in procesele cognitive ale creierului, excesul poate provoca o varietate de tulburari neurologice. Prin urmare, ea a exclus alimentele care contin glutamat monosodic si, potrivit ei, simptomele copilei au disparut complet. Treptat, copilul a devenit mai sociabil, a disparut complet comportamentul stereotip si are o mai buna coordonare.

Newmark Sanford, un medic de la Osher Center for Integrative Medicine, Universitatea din California, din San Francisco, specializat in tratarea copiilor cu autism, a declarat ca pana in prezent nu exista dovezi stiintifice solide in sprijinul acestei teorii. Cu toate acestea, el este dispus sa o testeze.

„Sunt multe lucruri pe care nu le stim despre autism, dar activitatea intestinului si a creierului sunt strans legate, astfel ca se petrece de multe ori ca tratarea copilului de probleme gastro-intestinale sa duca la imbunatatirea starii generale a lui”, a afirmat doctorul. El spune ca nu e nimic rau in adoptarea unei diete fara glutamat monosodic, dar care sa contina fructe, legume, fasole si cereale integrale.

„Trebuie sa fim deschisi la noi abordari in tratamentul autismului”, crede si psihiatrul si expertul in domeniul neurologiei Antonio Hardan, de la Universitatea Stanford.

Dupa ce Reed a vazut rezultatele dietei asupra fiicei sale, ea a fondat o organizatie non-profit, numita Unblind My Mind, care studiaza efectele alimentelor asupra creierului. Potrivit ei, in 74 de cazuri din 75 de copii cu care a lucrat in cadrul organizatiei a existat o imbunatatire semnificativa, arata yogaesoteric.