Sfantul Ermolae si Cuviosul Ioanichie cel Nou de la Muscel sunt praznuiti astazi in CALENDARUL ORTODOX!

Raw Life and Style

Cuviosul Ioanichie cel Nou de la Muscel si Sfantul Ermolae sunt praznuiti de credinciosi astazi in Calendarul Ortodox.

Sfantul Cuvios Ioanichie Schimonahul este unul din cei mai renumiti sihastri care s-a nevoit pe Valea Chiliilor in primele decenii ale secolului al XVII-lea. Se crede ca acesta era cu metania din Manastirea Cetatuia Negru Voda de alaturi, unde s-a nevoit la sfarsitul secolului al XVI-lea.

Sfantul Ermolae a fost preot in Nicomidia in timpul imparatului Maximian (286-305). Sfantul Ermolae s-a numarat printre cei doua mii de mucenici arsi de vii din porunca imparatului. Insa, prin purtarea de grija a lui Dumnezeu, Ermolae, impreuna cu alti doi preoti, Ermip si Ermocrat au scapat nevatamati din foc.

Click pe aceeasi tema:  Erau crestini in ascuns de frica imparatului! Sfintii Mucenici Serghie si Vah sunt praznuiti astazi in CALENDARUL ORTODOX!

Din viata Sfantului Pantelimon aflam ca acesta trecea in fiecare zi prin fata casei lui Ermolae. Intr-o zi, Sfantul Ermolae l-a poftit in casa si i-a spus ca Hristos este singurul doctor adevarat, care a venit sa ne mantuiasca fara plata. La auzul acestor cuvinte, in Pantelimon s-a aprins dorul dupa Hristos, incat, la scurt timp, a primit botezul de la acesta.

Sfantul Ermolae a fost torturat si omorat prin decapitare impreuna cu preotii Ermip si Ermocrat.

Tot in aceasta zi, facem pomenirea:

Click pe aceeasi tema:  Un mare ARBITRU ROMAN a fost IMPUSCAT in casa!

– Sfintei Mucenite Paraschevi din Roma;
– Sfintei Cuvioase Mucenite Oreozila;
– Sfantului Cuvios Ignatie Stironitul;
– Sfantului Mucenic Apion;
– Sfintei Mucenite Ierusalima;

Sursa: crestinortodox.ro

 

CITESTE ALTE STIRI INTERESANTE

spre