Serviciile de informatii germane avertizeaza! Jihadistii recruteaza adepti din randul imigrantilor

Raw Life and Style

”Salafistii incearca sa abordeze tineri refugiati neinsotiti, care sosesc in tara noastra fara familii si care sunt in special lipsiti de legaturi si sprijin”, a explicat un purtator de cuvant al biroului bavarez al serviciilor de informatii germane, conform Agerpres.

Oficialii germani spun ca tentativele de contactare au loc in special in zona centrelor de primire a refugiatilor, dar si la sosirea in Germania a miilor de solicitanti de azil, un astfel de loc fiind gara din Munchen.

Click pe aceeasi tema:  TOP 10 cele mai AMETITOARE ILUZII OPTICE!

”Salafistii vor sa foloseasca saracia si disperarea refugiatilor pentru a-i deturna de la propriile scopuri”, a continuat el.

Marti, serviciile de informatii din landul Renania de Nord-Westfalia au ajuns la aceeasi concluzie, explicand ca de multe ori contactarea refugiatilor de catre fundamentalisti are loc prin intermediul unor organizatii caritabile.

”Noi vom informa angajatii din structurile de primire in legatura cu acest context si cu metodele utilizate pentru aceste tentative de abordare”, a anuntat reprezentantul biroului bavarez al serviciilor de informatii germane.

Click pe aceeasi tema:  O batrana de 93 de ani cu pensia de 500 de lei a donat 10.000 de lei pentru Catedrala Mantuirii Neamului! Mananca o singura data pe zi, seara!

In landul Renania de Nord-Westfalia se afla 21%, iar in Bavaria 15% din noii solicitanti de azil sositi in Germania.

Germania se asteapta sa primeasca 800.000 de cereri de azil in acest an, de patru ori mai multe decat anul trecut. Majoritatea acestor solicitari sunt formulate de cetateni sirieni.

spre