Serviciile de informatii germane avertizeaza! Jihadistii recruteaza adepti din randul imigrantilor – Cap Limpede

Serviciile de informatii germane avertizeaza! Jihadistii recruteaza adepti din randul imigrantilor

”Salafistii incearca sa abordeze tineri refugiati neinsotiti, care sosesc in tara noastra fara familii si care sunt in special lipsiti de legaturi si sprijin”, a explicat un purtator de cuvant al biroului bavarez al serviciilor de informatii germane, conform Agerpres.

Oficialii germani spun ca tentativele de contactare au loc in special in zona centrelor de primire a refugiatilor, dar si la sosirea in Germania a miilor de solicitanti de azil, un astfel de loc fiind gara din Munchen.

Click pe aceeasi tema:  PSD a reusit sa aduca Romania in postura de exemplu de coruptie pentru copiii din Germania! Video

”Salafistii vor sa foloseasca saracia si disperarea refugiatilor pentru a-i deturna de la propriile scopuri”, a continuat el.

Marti, serviciile de informatii din landul Renania de Nord-Westfalia au ajuns la aceeasi concluzie, explicand ca de multe ori contactarea refugiatilor de catre fundamentalisti are loc prin intermediul unor organizatii caritabile.

”Noi vom informa angajatii din structurile de primire in legatura cu acest context si cu metodele utilizate pentru aceste tentative de abordare”, a anuntat reprezentantul biroului bavarez al serviciilor de informatii germane.

Click pe aceeasi tema:  Atentatul care a paralizat Marea Britanie! Jihadistii Statului Islamic au revendicat atentatul terorist soldat cu 22 morti si 59 de raniti!

In landul Renania de Nord-Westfalia se afla 21%, iar in Bavaria 15% din noii solicitanti de azil sositi in Germania.

Germania se asteapta sa primeasca 800.000 de cereri de azil in acest an, de patru ori mai multe decat anul trecut. Majoritatea acestor solicitari sunt formulate de cetateni sirieni.

spre