Fondatorul PRM Corneliu Vadim Tudor, in varsta de 65 de ani, a murit, luni, in Centrul Clinic de Urgenta de Boli Cardiovasculare al Armatei, unde a fost dus dupa ce i s-a facut rau.

Cu cateva zile inainte a scris o poezie cutremuratoare.

Ultima cafea

Hai, Moarte, sa bem o cafea

ti-o fac cu caimac, aromata

Mai leapada-ti coasa cea grea

si mantia asta ciudata.

Te rog sa iei loc in fotoliu

Nu ma supara daca fumezi

Dupa cine esti, Moarte, in doliu?

De ce tot suspini si oftezi?

E foarte fierbinte cafeaua

Nu te grabi, ca te frigi

Mai lasa-mi pe cer, inca, steaua

Daca eu am sa mor, ce castigi?

Ai venit sa ma iei in persoana

Prea mare onoare imi faci

Din toata specia asta umana

Numai pe mine ma placi?

Corneliu Vadim Tudor s-a nascut pe 28 noiembrie 1949, la Bucuresti. El s-a facut remarcat inca dinainte de 1989, prin activitatea literara, iar dupa 1990 a fost un actor important al scenei politice, prin partidul pe care l-a intemeiat, Romania Mare.

A absolvit Liceul „Sf. Sava” din Bucuresti (1967) si Facultatea de Filosofie a Universitatii din Bucuresti (1971), sectia Sociologie, obtinand licenta cu o teza despre ”Sociologia Religiei”.

A fost bursier al Premiului international „Herder”, urmand astfel un curs de istorie la Universitatea din Viena (1978-1979).

Doctor in istorie al Facultatii din Craiova (2003).

Si-a inceput activitatea profesionala in redactiile publicatiilor România libera si Magazin (1972-1975), apoi la Agentia Nationala de Presa AGERPRES (decembrie 1975-decembrie 1989).

Dupa decembrie 1989 a infiintat publicatiile România Mare, Politica si Tricolorul, precum si Editura Fundatiei ”România Mare”. A fost redactor-sef al saptamanalului Romania Mare, de la infiintare si pana in prezent.

Corneliu Vadim Tudor si-a inceput cariera politica odata cu crearea Partidului România Mare (PRM) — 20 iunie 1991—fiind membru fondator al acestei formatiuni politice, al carei presedinte a fost reales la 20 iulie 2013, in cadrul unui Congres desfasurat in Capitala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.