Demisie de la sefia Serviciului de Informatii Externe, Mihai Razvan Ungureanu, paraseste postul pe care il ocupa de un an si jumatate. Administratia prezidentiala a primit la cabinetul presedintelui Romaniei aceasta demisie. Presedintele Klaus Iohannis a acceptat aceasta demisie si conducerea SIE urmeaza sa fie asigurata in perioada urmatoare de domnul general Silviu Predoiu.

Ungureanu se afla in relatii tensionate cu presedintele Klaus Iohannis care i-ar fi solicitat demisia de mai multe ori. Intre timp in media au aparut dezvaluiri despre afacerile familiei Ungureanu cu finantatori externi, dar si informatii cu privire la faptul ca sefa DNA era investigata de o firma externa de spionaj Black Cube.

O serie de dezvaluiri din sanul familiei sefului SIE, Mihai Razvan Ungureanu ridica mari semne de intrebare asupra loialitatii acestuia fata de statul roman, caruia i-a jurat credinta, si ar trebui sa-i protejeze interesele. Potrivit unei investigatii jurnalistice publicata de jurnalistul Stelian Negrea, sotia lui Mihai Razvan Ungureanu, Daniela Ungureanu beneficiaza de venituri de milioane din calitatea de administrator al societatii Petromed Solutions SRL, detinuta de OMV Petrom SA. Practic de peste noua ani, Daniela Ungureanu (fosta Avasilichioae) este platita de catre compania de stat austriaca OMV, actionarul majoritar al Petrom SA, cu 85.000 Euro anual conform declaratiei de avere a lui Mihai Razvan Ungureanu. De notorietate este faptul ca OMV AG Viena are relatii privilegiate cu societatea ruseasca Gazprom, iar un pachet minoritar in OMV este detinut de o companie din Emiratele Arabe Unite.

Sotia acestuia a incasat in toata aceasta perioada 680.000 Euro (circa 2,1 milioane de lei) reprezentand 73% din veniturile familiei sefului spionilor din Romania in perioada 2009-2014. Capul familiei s-a vazut in umila pozitie de a aduce acasa doar 17% din venituri in timp ce sotia cu salariul de la spitalul de stat a adus doar 10%.

CITESTE MAI MULT AICI>>>>

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.