Acasă Timp liber Cultura Acesta a fost ultimul interviu al lui Ioan Gyuri PASCU! Care credea...

Acesta a fost ultimul interviu al lui Ioan Gyuri PASCU! Care credea el ca sunt cele mai mari calitati?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Probabil ca foarte multi romani au fost socat de vestea trista a diminetii: actorul Ioan Gyuri Pascu s-a stins. Avea 55 de ani. Artistul a suferit un infarct, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viata. Dumnezeu sa-l odihneasca!
Sambata noaptea a fost invitatul lui Stefan Naftanaila la emisiunea Music Show pe Radio Romania Cultural. Actorul si cantaretul Ioan Gyuri Pascu a vorbit despre bucuria de a scrie versuri, de a compune si de a trai frumos.

Ioan Gyuri Pascu: Daca imi vine inspiratia de a scrie, sunt scriitor, daca-mi vine inspiratia de a canta, de a scrie muzica, sunt cantautor s.a.m.d.. Pentru ca eu spun mereu ca meseria mea este viata si cantecele mele ma canta, rolurile mele ma joaca si poeziile mele ma spun. Astea sunt ocupatii ale mele in meseria mea care este viata.
Stefan Naftanaila: Spune, de ce ai nevoie ca sa fii fericit? Ce-ti trebuie ca sa fii fericit?
Ioan Gyuri Pascu: Cred ca bucuria de a fi, pur si simplu, bucuria de a intelege ce inseamna a fi, nu a avea, nu a…
Stefan Naftanaila: Si ce inseamna bucuria de a fi pentru tine?
Ioan Gyuri Pascu: Pentru mine inseamna verbul primordial. Daca invatam sa fim, dupa aceea usor, usor, putem sa ne dam seama ca pentru a face ceva este obligatoriu sa fii, nu cum ni se spunea noua in copilarie, „Trebuie sa faci ceva ca sa ajungi cineva”, ca esti cineva de cand te nasti. Si atunci trebuie sa invatam sa ca sa putem face ceva pentru a deveni, pe urma pentru a avea si a face. Dar asta e ordinea, a fi. Si eu cred ca, pana la urma, nu e vorba /…/ faptul ca intotdeauna imi doresc sa fiu sincer, simplu, pe scena, asa cum sunt si melodiile mele. Eu totdeauna zic ca am doua calitati, ca stiu sa compun doar melodii simple si reusesc sa mananc ce gatesc.