Cap Limpede

Stirile zilei

Caz socant… Un diagnostic gresit l-a tintuit in scaun cu rotile 43 de ani!

Un diagnostic pus gresit a facut ca un barbat din Portugalia sa-si petreaca 43 de ani intr-un scaun cu rotile. Rufino Borrego a fost diagnosticat la varsta de 13 ani cu distrofie musculara, „condamnandu-l” la o viata in scaun cu rotile. In 2010 insa, un specialist neurolog i-a modificat diagnosticul, descoperind ca suferea de fapt de miastenie, o boala care slabeste musculatura, dar care ar fi putut fi vindecata medicamentos.

Simpla administrare a unui medicament impotriva astmului, i-a permis barbatului sa-si poata folosi din nou picioarele.

Dupa aproximativ un an, Rufino a reusit din nou sa mearga pana la cafeneaua din apropierea casei sale din Alandroal. „Am crezut ca este un miracol”, a declarat Manuel Melao, proprietarul localului.

In varsta acum de 61 de ani, Rufino duce acum o viata normala, fiindu-i suficiente doua sedinte de fizioterapie pe an.

El sustine ca nu este suparat pe medicii care i-au pus diagnosticul gresit, deoarece boala sa era practic necunoscuta lumii medicale in anii ’60, scrie RT.

„Nu vreau decat sa profit de viata”, a conchis Rufino Borrego.

sursa: Agerpres

Click pentru a comenta

Trebuie sa fii conectat pentru a comenta Conectare

Lasa un raspuns

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-88371").on("click", function(){ $(".com-click-id-88371").show(); $(".disqus-thread-88371").show(); $(".com-but-88371").hide(); });$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' });$('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });});