Acasă Timp liber Cultura S-a mai stins un mare actor! Nu e nici o pacaleala…

S-a mai stins un mare actor! Nu e nici o pacaleala…

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Actorul Sebastian Papaiani a murit, anunta televiziunile de stiri, informatie confirmata marti dimineata si de UNITER. In luna mai, Sebastian Papaiani a fost internat de urgenta pe sectia de Neurologie a Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti, dupa ce a suferit un atac cerebral. El a fost spitalizat si in august dupa ce sotia sa l-a gasit cazut in baie, potrivit gandul.info.

Nascut pe 25 august 1936 la Pitesti, Sebastian Papaiani si-a petrecut copilaria intr-un cartier de la marginea orasului argesean.
A parasit orasul natal pentru Bucuresti, unde a urmat cursurile Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica. A absolvit in anul 1960, iar in 1963 a debutat si in cinematografie, primind un rol in comedia „Un suras in plina vara”, regizata de Geo Saizescu.

Sebastian Papaiani a fost distribuit in productii precum „Diminetile unui baiat cuminte”, „Brigada Diverse intra in actiune”, „Brigada Diverse in alerta!”, „B.D. la munte si la mare”, „Cu mainile curate”, „Ciprian Porumbescu”, „Fratii Jderi”, „Pacala”, „Toamna bobocilor”, „Roscovanul”, „Toate panzel sus”, „Iarna bobocilor”, „Nea Marin miliardar”, „Secretul lui Bachus”, „Liceenii” si „Pacala se intoarce”.
Sebastian Papaiani a murit. In ultimii ani, actorul a putut fi vazut si in unele seriale de televiziune, printre care „Numai iubirea”, „Lacrimi de iubire”, „Daria, iubirea mea” si „Nimeni nu-i perfect”.

In onoarea actorului, Cinematograful Modern din Pitesti se numeste „Cinema Sebastian Papaiani”.

Sebastian Papaiani a fost casatorit cu actrita Eugenia Giurgiu, cu care are un fiu.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentCaz socant… Un diagnostic gresit l-a tintuit in scaun cu rotile 43 de ani!
Articolul următorBai cu fan, salvie si menta! Vezi la ce folosesc…