Acasă Sanatate Secretul imbatranirii creierului a iesit la iveala! Vezi reteta care iti mentine...

Secretul imbatranirii creierului a iesit la iveala! Vezi reteta care iti mentine mintea tanara!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

 

Creierul este cel mai important organ al omului, insa putem sa-l ajutam sa se mentina intr-o forma optima prin anumite activitati.  Exercitiile fizice efectuate in mod regulat pot contribui la reducerea deteriorarii creierului odata cu inaintarea in varsta, informeaza Xinhua citand rezultatele unui studiu de referinta realizat in Australia.

Cercetarea, publicata marti de Institutul National pentru Medicina Complementara din Australia (NICM) al Universitatii de Vest din Sydney, a demonstrat ca exercitiile fizice de tip aerob pot imbunatati in mod semnificativ sanatatea regiunii stangi a hipocampului.

Hipocampul este zona din creier responsabila de consolidarea informatiei din memorie de scurta durata in memorie de lunga durata.

In mod obisnuit, volumul creierului descreste cu aproximativ 5% la fiecare deceniu incepand de la 40 de ani.

Cu toate ca oamenii de stiinta nu au putut dovedi faptul ca exercitiile fizice maresc volumul creierului, acestia au descoperit ca sanatatea emisferei stangi este imbunatatita prin astfel de activitati efectuate in mod regulat.

”In timpul activitatii fizice este produsa o substanta numita factor neurotrofic derivat din creier (BDNF), ce poate contribui la prevenirea declinului asociat inaintarii in varsta prin reducerea deteriorarii creierului”, a explicat prin intermediul unui comunicat de presa Joseph Firth, unul dintre autorii principali ai studiului.

”Informatiile noastre au aratat ca mai degraba decat cresterea dimensiunii hipocampului, principalele ‘beneficii pentru creier’ se datoreaza faptului ca exercitiile aerobe incetinesc scaderea volumului creierului. Cu alte cuvinte, exercitiile fizice pot fi considerate un program de intretinere pentru creier”, a adaugat acesta.

In colaborare cu Universitatea din Manchester din Marea Britanie, echipa lui Firth a examinat rezultatele a 14 studii clinice care au analizat efectele programelor de exercitii fizice asupra volumului creierului.

Creierele studiate apartineau unor participanti intre 24 si 76 de ani, varsta medie fiind de 66 de ani, arata doctorulzilei.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos