Acasă Utile Secretul frumusetii rusoaicelor! Un aliment drag romanilor poate mentine tenul impecabil

Secretul frumusetii rusoaicelor! Un aliment drag romanilor poate mentine tenul impecabil

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Sunt recunoscute ca unele dintre cele mai frumoase femei din lume. De-a lungul timpului, ele s-au aflat pe cele mai importante podiumuri si au aparut in cele mai titrate reviste de moda si frumusete. De asemenea, femeile din Rusia sunt renumite in intreaga lume pentru tenul lor impecabil si pentru modul in care imbatranesc.

Secretul frumusetii lor a iesit la iveala. Cartoful este alimentul banal care le transforma in zeite, potrivit revistei FormulaAs.

Bogat in microelemente, vitamina C si amidon, acesta ofera posibilitatea de a intineri pielea cu cheltuieli minime si cu rezultate maxime.

Cateva retete practicate de actritele din Rusia anilor ’50, care s-au bucurat de mare succes.


Citeste si:


Masca pentru ten luminos

Un cartof fiert in coaja se curata si se piseaza bine. O lingura de piure se amesteca cu o lingura de branza de vaci sau lapte prins, cate o lingurita de ulei de masline sau de migdale si glicerina farmaceutica.

Daca masca este prea subtire, se adauga putin amidon, faina de orez sau de ovaz.

Amestecul se incalzeste pe baie de aburi sau pe calorifer si se intinde pe pielea usor umezita de pe fata, gat si decolteu.

Dupa 15-20 de minute masca se spala cu apa calda, urmata de apa rece. Procedura se face o data la 3-4 zile, timp de 4-6 saptamani.

Masca antirid

Se amesteca cate o lingura de piure din cartofi cu o lingura de piure de fasole si o lingura de lapte cald. Masca fierbinte se intinde pe fata, se acopera cu un prosop si se lasa 15-20 de minute.

Daca pielea este uscata, masca se spala cu un servetel de in inmuiat in lapte incalzit la 45 de grade, iar de pe pielea grasa se inlatura cu apa fiarta si racita.

Fata se unge cu o crema hidratanta. Pielea devine fina, neteda, dispar sau se previn ridurile mici.

Masca pentru pielea imbatranita a fetei si a mainilor

Se piseaza 3 cartofi fierti, se amesteca cu 3 linguri suc de mandarine proaspat stors, un galbenus de ou crud si o lingura de lapte.

Masca se intinde pe fata si pe maini, se acopera cu o folie alimentara (pentru palme se pot folosi manusi de cauciuc) si se lasa timp de 15-20 minute. Masca se spala apoi cu un ceai cald, preparat din cantitati egale de menta si flori de tei.