Acasă Life Aceasta este cea mai ieftina si eficienta crema antirid! Studiul care spulbera...

Aceasta este cea mai ieftina si eficienta crema antirid! Studiul care spulbera creme de 30 de ori mai scumpe!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un studiu realizat de Organizatia Consumatorilor si Utilizatori – OCU din Spania, in anul 2014, care a analizat 14 produse antirid in laborator si care au fost testate de 995 de femei prin comparatie cu un produs standard din aceeasi gama concluzioneaza ca cea mai eficienta crema antirid costa doar 3 euro si este de 14 ori mai eficienta fata de o crema antirid care costa de 30 de ori mai mult, informeaza ziarul ABC, citat de agerpres.ro.

Pe primul loc in clasament, cu 64 de puncte din 100, se afla Iseree cu Q10 Crema de zi pentru toate tipurile de ten (Lidl), care costa 2,99 de euro. Pe locul al doilea si cea mai apreciata este Eucerin Hyaluron Filler, cu un punctaj de 61/100 si care se vinde la pretul de intre 26,90 si 39 de euro. Organizatia a vrut totusi sa afle cat de eficiente sunt cremele antirid.

Pentru studiu au ales mai multe marci de creme care se vand in supermarketuri, unele marci care se gasesc in farmacie si cateva in magazinele de parfumerie. Masuratorile, cu aparate si analiza a imaginilor pentru a vedea schimbarile in profunzime ale ridurilor sau hidratarea, s-au facut incepand cu ziua zero, inainte de folosirea cremei, si dupa patru saptamani de tratament. Fiecare produs a fost comparat cu un produs de control sau standard din gama respectiva.

Rezultatele ‘sunt dezamagitoare aproape in toate cazurile’, asigura OCU. ‘In reclamele si pe ambalajele lor promit mai mult decat sunt capabile sa ofere. Nu elimina ridurile si de abia daca le diminueaza’, spun autorii studiului. Din cele 14 analizate, 11 au trecut testul si 4 au picat. Doar doua produse reduc ridurile comparativ cu produsul standard, conform acestui studiu. In ce priveste restul, abia daca se observa vreo diferenta la inceperea si la terminarea tratamentului.

In ceea ce priveste hidratarea, esentiala pentru a ameliora aspectul ridurilor si a tenului, dintre cele 14 analizate doar 3 hidrateaza prea putin. Etichetele tuturor cremelor analizate respecta legea, desi unele dintre ele pot fi ‘ameliorate’, potrivit OCU, care critica textele ce insotesc aceste produse ce contin ‘promisiuni si reclame care nu sunt sprijinite de evidente stiintifice riguroase’.

Au fost de asemenea consemnate, printr-un chestionar completat individual, opiniile utilizatoarelor privind efectul antirid (daca il remarca sau nu dupa o luna de tratament) si cu privire la proprietatile lor cosmetice: textura, parfum, absorbtie si daca lasa pielea neteda, cu o senzatie agreabila. Referitor la preturi, exista mari diferente care ‘nu corespund unei mai mari eficiente’, noteaza autorii studiului.

Preturile cremelor supuse testelor OCU oscileaza intre 3 si 113 euro. Cele mai scumpe sunt cele care se vand la raioanele de creme din magazinele de parfumerie. OCU avertizeaza ca indiferent de sfaturile si de reclamele pe care si le fac ‘se pot economisi multi bani daca se aleg alte marci care nu se vand in aceste lanturi’.

Si ofera ca exemplu marca Iseree cu Q10 (Wellness de la Lidl), care costa 3 euro, dar care este din punct de vedere al punctajului de 14 ori mai buna decat crema de la Lancôme, care este si de 30 de ori mai scumpa.