Acasă Sanatate Sapte produse naturale care te tin departe de gripa si raceala

Sapte produse naturale care te tin departe de gripa si raceala

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Prima luna de toamna aduce pe langa bogatiile alimentare si lucruri mai putin placate. Practic, inceperea anului scolar coincide si cu inceperea sezonului de gripe si raceli.

Ce produse sa consumam pentru a ne intari imunitatea si a ne tine departe de raceli:

1. Tinctura de propolis. Se numara printre cele mai bune remedii naturiste pentru tot felul de probleme, un adevarat medicament si antibiotic natural. Trateaza cistite, anexite, dureri in gat, tuse, raceli, inclusiv acneea. Insa, cel mai important, e foarte buna pentru stimularea sistemului imunitar. Se poate lua cu o lingurita de miere sau se adauga in sucuri, limonade sau ceaiuri.

2.Tinctura de echinacea. Echinacea are proprietati antifungice, ajuta la intarirea sistemului imunitar, trateaza virozele respiratorii, gripa si oboseala. Daca racesti des este clar ca ai nevoie de o cura de echinacea. Insa poti sa o administrezi si preventiv, mai ales ca se apropie sezonul gripei si al racelilor, noteaza click.

3.Tinctura de arnica. Arnica are proprietati asemanatoare cu cele ale echinaceei, trateaza racelile, afectiunile cailor respiratorii si durerile in gat, cand se face gargara cu o lingurita de tinctura diluata in apa. Pentru cresterea imunitatii, se iau circa 30 de picaturi diluate in apa, dimineata, pe stomacul gol. Poti face o cura de tinctura de arnica timp de o luna de zile.

4.Catina este plina de antioxidanti, betacaroten, flavonoide si contine de 10 ori mai multa vitamina C decat citricele. Persoanele care o consuma regulat vor beneficia de un scut impotriva racelilor. Mai mult decat atat, miraculoasele bobite de catina trateaza cu succes un spectru larg de boli, de la anxietate, depresie, anemii, pana la afectiuni ale splinei, probleme hormonale, hepatita, pneumonie, gripa, diaree, ulcer, gingivite.

5. Uleiul de catina este un tonic general, imunostimulator, antioxidant, antiinflamator si cicatrizant. Se foloseste intern, 15 picaturi de 2-3 ori pe zi, dar si extern. Utilizat in ritualul de ingrijire a tenului, uleiul de catina stimuleaza productia de colagen, iti protejeaza pielea de gerul din timpul iernii, precum si de razele nocive ale soarelui, vara. Tot pentru o piele frumoasa si catifelata, uleiul de catina se adauga in creme cu efect cicatrizant, emolient, antirid.

6. Ceaiul din crengute si frunze maruntite sau din fructe de catina e cea mai buna licoare in zilele reci de toamna. E vitaminizant, remineralizant si creste rezistenta organismului.

7. Mierea. Are proprietati hidratante, hranitoare, antibacteriene si anti-inflamatoare. Contine vitamine, minerale si nutrienti de care organismul tau are mare nevoie mai ales in sezonul rece. Ia in fiecare zi, dimineata, pe stomacul gol, cate o lingurita de miere. Daca nu, adauga miere in ceai.