Acasă Stirile zilei Stiinta SECRETUL de care trebuie sa tii cont atunci cand asezi ALIMENTELE in...

SECRETUL de care trebuie sa tii cont atunci cand asezi ALIMENTELE in frigider! VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un mic secret se pare ca ar fi acela de a nu mai pastra laptele in raftul de pe usa frigiderului si de a nu mai pune painea pe frigider pentru ca aceste mici amanunte pot fi esentiale pentru prospetimea si siguranta alimentelor.

 

Iata cum trebuie asezata corect mancarea in frigider:

Pastrarea prospetimii alimentelor pentru mai mult timp si reducerea cazurilor de toxiinfectie alimentara depind foarte mult de modul in care asezam mancarea in frigider, potrivit businessinsider.com.

Iata cum trebuie sa aranjam alimentele in frigider:

– pe raftul de sus, unde temperatura are cele mai mici variatii, aseaza branzeturile, untul, iaurturile si ciocolata;

– pe raftul din mijloc se aseaza caserolele cu carne gatita;

– pe raftul de jos, unde avem temperatura cea mai scazuta, se aseaza cutiile cu lapte, ouale, caserolele cu fructe de mare, pachetele cu carne cruda.

In sertare, acolo unde exista un anumit nivel de umiditate, pastram verdeturile. Unele fructe si legume emit etilena, care poate accelera procesul de degradare a alimentelor, astfel ca ele trebuie pastrate separat, asigurand un nivel redus de umiditate.

In spatiile de depozitare amplasate pe usa frigiderului, unde temperatura este mai ridicata, putem aseza sucul de fructe, maioneza, mustarul, sosurile, muraturile.

Cand asezam carnea in frigider, aceasta trebuie sa aiba ambalajul intact. Pentru o pastrare indelungata aceasta trebuie tinuta in congelator. Painea nu poate fi pastrata mai mult de trei luni congelata.
Painea sau vinul nu trebuie asezate deasupra frigiderului. Caldura emanata din spatele frigiderului va duce la alterarea acestora

Temperatura in frigider trebuie mentinuta la 4 grade Celsius, iar in congelator la aproximativ -17 grade.

Sursa: mediafax.ro