Acasă Stirile zilei UCRAINA vrea sub „aripa” NATO! „Coltii” agresivi ai RUSIEI au bagat in...

UCRAINA vrea sub „aripa” NATO! „Coltii” agresivi ai RUSIEI au bagat in sperieti KIEVUL!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ucraina intentioneaza sa intre sub aripa NATO, dupa ce Rusia si-a scos coltii agresivi, astfel Kievul va relansa procesul de aderare la Alianta Nord-Atlantica.

„Guvernul supune Parlamentului un proiect de lege vizand anularea statutului de stat nealiniat al Ucrainei si revenirea pe calea aderarii la NATO”, a declarat Iateniuk, in cadrul Consiliului de ministri.

Kievul a cerut joi statelor occidentale un ajutor militar „de anvergura” in contextul intrarii trupelor ruse in estul separatist, generand temeri privind un razboi deschis intre Rusia si Ucraina.

Kievul a afirmat ca „trupe ruse” au preluat controlul asupra orasului frontalier strategic Novoazovsk, situat la 100 de kilometri sud de bastionul rebel Donetk, unde au avut loc confruntari violente in ultimele zile.

Presedintele ucrainean, Petro Porosenko, si-a anulat vizita in Turcia din cauza „intruziunii trupelor ruse” in Ucraina, unde situatia se „deterioreaza rapid”, si a convocat o reuniune de urgenta a Consiliului National de Securitate si Aparare, pentru a elabora un plan de actiune.

La randul sau, un important oficial militar din cadrul NATO a declarat ca peste o mie de soldati rusi lupta in prezent pe teritoriul ucrainean si in special in zona orasului Novoazovsk, apreciind ca prezenta acestora este „foarte ingrijoratoare”.

Ambasadorul rus la OSCE, Andrei Kelin, a declarat insa, la finalul unei reuniuni a organizatiei la Viena, ca nu exista soldati rusi in Ucraina.

Kievul a acuzat in repetate randuri trupele ruse ca actioneaza pe teritoriul sau pentru a-i sustine pe separatistii prorusi in fata fortelor ucrainene. Moscova a respins intotdeauna aceste acuzatii, insa NATO si Polonia sustin ca au dovezi in acest sens.

Aceste acuzatii au fost relansate saptamana aceasta, dupa ce Serviciul ucrainean de Securitate (SBU) a anuntat arestarea a zece parasutisti rusi pe teritoriul ucrainean, la aproximativ 20 de kilometri de frontiera ruseasca. Rusia a precizat insa ca aceste trupe au trecut frontiera „in mod accidental”.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos