Acasă Multimedia Fotogalerie Secretele unui om care a trait vreme de 256 de ani

Secretele unui om care a trait vreme de 256 de ani

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Potrivit unor date oficiale, in perioada secolului XVI, in China a existat un specialist in plante medicinale care a trait vreme de 256 de ani. Numele acestuia a fost Li Ching Yuen. Documentele au fost prezentate publicitati prin intermediul cunoscutei publicatiei „New York Times”. Intrebarea este „cum a reusit sa traiasca atat de mult?”.

Li Ching – Yuen si-a exprimat formula longevitatii printr-o singura propozitie: “Mentineti-va inima calma, stati ca o broasca testoasa, pasiti rapid ca un porumbel si dormiti in acelasi fel in care doar un caine.”

Atunci cand  Generalul chinez al Armatei, Yang Sen, l-a invitat pe Li Ching si i-a oferit oprtunitatea de a le preda soldatilor sai cursuri de arte martiale, Generalul a fost foarte impresionat de tineretea si de vitalitatea pe care o emana Li Ching, chiar daca acesta avea deja impresionanta varsta de 250 de ani.

Li Ching – Yuen a murit la data de 6 mai 1933. “Mi-am terminat toate sarcinile in aceasta viata, sunt gata sa ma intorc acasa” le-a spus Yuen elevilor sai inainte sa paraseasca aceasta lume.

Este oare aceasta poveste una adevarata? Cu toate ca documentele oficiale atesta veridicitatea acestei povesti, nimeni nu poate cunoaste in mod cert adevarul. Cu toate acestea, in cazul in care ai citit aceasta poveste cu inima si nu folosindu-te de mintea rationala, cu siguranta vei intelege sensul subtil al acestei povesti si vei avea foarte multe de invatat.

Astfel de povesti interesante sunt foarte intalnite in Orient. Exista foarte multi Yogini care au trait peste 100 de ani. Nu numai ca trait atat de mult,  dar acestia si-au mentinut spiritul tanar si organismul intr-o conditie extraordinara.

 

Citeste ce putem sa invatam de la acestia in pagina urmatoare!

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos