3. Tratarea simptomelor nu va vindeca durerea
Pentru a scapa de un copac, trebuie sa-i tai radacinile sale. In acelasi mod, daca doresti sa vindeci durerea, trebuie sa adresezi radacina cauzelor sale principale. Din pacate, tocmai asta este ceea ce nu fac cei mai multi oameni.
Te simti trist? Nu te ingrijora, bea cateva bauturi alcoolice si in scurt timp vei uita de giji. Esti in continuare trist? Ia acea pastila miraculoasa si toata tristetea va disparea. Pe cat de idiotic ar parea scenariul de mai sus, acesta este modul in care majoritatea oamenilor aleg sa faca fata durerii. Rezultatul? Chiar si mai multa durere.
Facand alegerea de a evita sa simtim propria durere, neglijam tratarea acesteia. Si chiar daca vom gasi un “remediu rapid” care sa ne ajute sa nu o simtim pentru o vreme, asta nu ne ajuta sa scapam efectiv de ea. Este ca si cand iei un analgezic atunci cand o parte a corpului sufera o leziune – desi constiinta ta ar putea sa nu o inregistreze sub influenta medicamentului, rana e inca acolo.
Incercand sa tratam durerea la nivelul simptomelor, nu acordam suficient timp pentru a afla cauza radacinii, de unde provin simptomele. In acest fel, vom manifesta si mai multe si mai grave simptome in viitor.