Acasă Politic Se reuneste PSD-ul: Ponta si cu Oprea au discutat reintregirea „centru-stanga”

Se reuneste PSD-ul: Ponta si cu Oprea au discutat reintregirea „centru-stanga”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Presedintele PSD, Victor Ponta, spune ca a discutat cu liderul UNPR, Gabriel Oprea, despre formarea unei singure formatiuni de centru-stanga si a precizat ca USL se bazeaza inclusiv pe UNPR pentru majoritate politica, parlamentarii acestei formatiuni urmand sa fie „sprijiniti” pentru un nou mandat.

Intrebat la postul B1 TV daca l-a „reevaluat” pe Gabriel Oprea, presedintele PSD a spus ca a avut o discutie cu acesta legata de colaborarea politica.

 

„Am discutat si cu Oprea, si cu ceilalti si am considerat ca, dincolo de lucrurile care ne-au despartit in aceasta perioada si nu si le-a luat nimeni neaparat inapoi, este important sa reunim PSD-ul cu ceea ce s-a desprins atunci din PSD si, practic, sa avem o singura formatiune de partea de centru-stanga. Pe partea de centru-dreapta este PNL-ul in primul rand, este PC-ul, este si PDL-ul, nu stiu daca raman, daca pleaca inapoi la social-democrati sau nu, dar asta a fost decizia politica, iar cei de la UNPR in momentul votului de investire al Guvernului pe care-l conduc si dupa aceea au fost foarte corecti”, a spus Ponta.

 

Intrebat daca „prevede” si niste locuri de parlamentari, Ponta a raspuns ca, probabil, ca o parte dintre cei care sunt acum parlamentari „vor fi sprijiniti”.

El a adaugat ca aceste lucruri nu au fost inca stabilite, dar a precizat ca USL se bazeaza in acest moment pe UNPR si grupul minoritatilor pentru majoritate parlamentara si stabilitate politica.