Acasă Stirile zilei In cat timp cred cercetatorii americani ca atingem nemurirea! VEZI RASPUNSUL

In cat timp cred cercetatorii americani ca atingem nemurirea! VEZI RASPUNSUL

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Raymond Kurzweil, unul dintre cei mai renumiti oameni de stiinta, prevede ca in 20 de ani lumea va fi de nerecunoscut, cercetatorii americani reusind intr-un final sa sparga codul nemuririi. Vezi VIDEO in Galeria Multimedia!

„Eu si multi oameni de stiinta credem acum ca in 20 de ani vom avea mijloacele de a ne reprograma corpurile, astfel incat sa putem sa oprim procesul de imbatranire”, a spus Kurzweil, pentru The Sun, citat de SF Gate.

Nanotehnologia ne va ajuta sa traim pentru totdeauna. In final, nano-celulele vor inlocui celulele sanguine si acestea vor lucra de mii de ori mai eficient”, a adaugat Kurzweil.

Printre previziunile facute de omul de stiinta american, care ii are ca fani pe Bill Gates si pe Bill Clinton, se afla si posibilitatea inlocuirii tuturor organelor din corpul uman cu altele artificiale.

El spune ca vom fi capabili sa facem scufundari ore in sir fara sa avem nevoie de oxigen si sa scriem carti intregi in cateva minute, datorita nanotehnologiei avansate.

„Tehnica de calcul si intelegerea genelor noastre au avansat intr-un ritm accelerat. Dezvoltarea tehnologiei, care odata lua omenirii 20 de ani, acum ii ia 10, apoi 5 ani, 2,5 ani si asa mai departe.

Aceste tehnologii nu ar trebui sa ne para deloc fanteziste. Telefoanele noastre indeplinesc sarcini la care nici nu visam in urma cu 20 de ani. Ne putem astepta la o lume in care oamenii sa devina cyborgi, cu membre si organe artificiale”, a concluzionat Kurzweil.