Acasă Stirile zilei Social Se intorc ploile: Peste 20 de judete afectate de avertizarea COD GALBEN...

Se intorc ploile: Peste 20 de judete afectate de avertizarea COD GALBEN de ploi!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Peste 20 de judete sunt afectate de avertizarea cod galben de ploi, grindina, descarcari electrice si intensificari ale vantului, valabila de luni de la ora 20.00 pana marti la ora 09.00.

Potrivit avertizarii emise de Administratia Nationala de Meteorologie, de luni, ora 20.00, pana marti, la ora 09.00, instabilitatea atmosferica va fi accentuata in Oltenia, Banat, Crisana, Maramures, cea mai mare parte a Transilvaniei si in nord-vestul Munteniei.

„Vor fi averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului ce pot lua aspect de vijelie si, pe arii restranse, caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 20 l/mp si izolat 40 – 50 l/mp”, se arata in avertizarea ANM.

Codul galben a fost emis pentru judetele Olt, Dolj, Mehedinti, Gorj, Valcea, Arges, Caras-Severin, Timis, Arad, Hunedoara, Sibiu, Brasov, Alba, Bihor, Cluj, Mures, Harghita, Bistrita-Nasaud, Maramures, Salaj, Satu Mare si pentru o zona restransa din Dambovita.

Se intorc ploile Peste 20 de judete afectate de avertizarea COD GALBEN de ploi!1

Pe parcursul zilei de marti, 1 iulie, vor fi intervale cu instabilitate atmosferica accentuata in nordul, nord-estul si local in centrul tarii, unde vor fi averse ce vor avea caracter torential, se vor semnala descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si izolat caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 15…20 l/mp si izolat 40 l/mp.

Se intorc ploile Peste 20 de judete afectate de avertizarea COD GALBEN de ploi!2

Sursa: mediafax.ro