Acasă World Incendiu de proportii in Costa del Sol

Incendiu de proportii in Costa del Sol

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un incendiu puternic a izbucnit intr-o zona frecventata de multi turisti, iar autoritatile au luat decizia sa evacueze sute de turisti pentru ca flacarile amenintau sa se extinda catre un complex de locuinte.

 

Peste 100 de pompieri, 18 avioane si elicoptere luptau cu focul care ameninta case din oraselul Competa, situat la aproximativ 50 de kilometri de Malaga, a anuntat Plan Infoca – Centrul de lupta impotriva incendiilor din cadrul Guvernului regional al Andalusiei.

 

Dupa mai multe ore de lupta cu flacarile, Plan Infoca a declarat incediul „stabilizat” la ora 19.00 GMT (22.00, ora Romaniei), precizand ca pompieri continuau sa actioneze la fata locului.

 

Incendiul a condus la evacuarea a aproximativ „600 de locuitori”, a declarat presedintele provinciei Malaga Elias Bendodo pentru postul public, care a difuzat declaratii ale unor turisti straini.

 

Guvernul regional a anuntat anterior intr-un comunicat ca a fost nevoit sa treaca „evacuarea preventiva a locuintelor” din oras si a celor aproximativ 200 de persoane care participau la o „romeria”, o sarbatoare traditionala in aer liber.

 

Incendiul, care ameninta si Parcul natural Sierras de Tejeda, a izbucnit duminica dupa-amiaza.

 

Cu putin inainte de ora 13.00 GMT, autoritatile au decretat nivelul 1 de alerta de incendiu, pe o scara de la 0 la 4, care corespunde unor incendii „care pot fi controlate cu mijloace de stingere” prevazute de catre autoritatile regionale, dar care „preconizeaza, prin evolutia lor probabila, nevoia de creare a unor masuri pentru protectia persoanelor si bunurilor”.