Acasă Stirile zilei Social Un semn de ingrijorare?! Populatia Romaniei a scazut sub pragul de 20...

Un semn de ingrijorare?! Populatia Romaniei a scazut sub pragul de 20 milioane de locuitori!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Populatia Romaniei a scazut in 2014 cu 0,4% fata de 2013, coborand sub pragul de 20 milioane de locuitori, adica undeva la 19,94 milioane de persoane.

Cauza principala a acestei scaderi o reprezinta sporul natural negativ de minus 70.812 de persoane, se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS).

Din perspectiva structurii pe sexe, 48,8% din populatie este de sex masculin, adica 9,73 milioane de persoane, situatia similara cu cea de la inceputul lui 2013.

Comparativ cu 1 ianuarie 2013, numarul populatiei a scazut atat pentru persoanele de sex masculin, cat si pentru cele de sex feminin, potrivit INS.

Din totalul populatiei, 56,6% sunt persoane cu varsta cuprinsa intre 25 si 64 de ani, iar 16,5% dintre locuitori au peste 65 de ani.

Locuitorii cu varste de pana la 14 ani reprezinta 15,5% din populatie, iar cei cu varsta cuprinsa intre 15 si 24 de ani reprezinta 11,4% din total.

Populatia rezidenta cuprinde totalitatea persoanelor (de cetatenie romana, straina sau fara cetatenie) care au resedinta obisnuita in Romania, pentru o perioada de cel putin 12 luni. In populatia rezidenta sunt incluse persoanele care au imigrat in Romania, dar sunt excluse persoanele care au emigrat din Romania, se precizeaza in comunicat.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentSe intorc ploile: Peste 20 de judete afectate de avertizarea COD GALBEN de ploi!
Articolul următorFARFURIA ZBURATOARE creata de NASA pentru a putea trimite astronauti pe Marte a inregistrat un SEMIESEC!