Acasă Stirile zilei Se da lege! Soferii care claxoneaza raman fara permis

Se da lege! Soferii care claxoneaza raman fara permis

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Parlamentarii romani au pus gand rau soferilor care claxoneaza – vor sa ii lase fara permis. Nu este singura modificare a Codului Rutier pe care vor sa o faca.

In trafic ar putea fi mult mai liniste, daca initiativa celor 40 de deputati si senatori va fi aprobata. Alesii vor schimbarea Codului Rutier, astfel incat soferii care sunt prinsi claxonand sa fie lasati pe loc fara permis. Nu toti semnatarii stiu insa cum vor putea fi aplicate sanctiunile.

„Una este sa ii dai un claxon scurt si alta este sa claxonezi pana il scoti pe cel din fata din sarite”, a declarat Oana Manolescu, deputat in Parlamentul Romaniei, conform Digi24.

Desi initiatorii acestei propuneri legislative sustin ca toate ideile lor vor duce la disparitia soferilor agresivi, senatorii nu au cerut pana acum opinia Ministerului de Interne sau a Politiei Romane.

„Un politist nu poate demonstra ca ce a auzit este claxonul meu si nu claxonul celui din dreapta sau stanga. Claxonul nu a fost inventat la masina ca un gadget. Inclusiv acest claxonat este util intrucat daca nu ne defulam o sa luam parul ca sa spargem parbrizul celui din fata”, spune Ana Bulai, psiholog.