Acasă World Republica Moldova fierbe! Protestatarii au luat cu asalt Parlamentul in urma investirii...

Republica Moldova fierbe! Protestatarii au luat cu asalt Parlamentul in urma investirii guvernului Filip

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Mii de persoane protesteaza miercuri seara in fata cladirii parlamentului de la Chisinau, in urma investirii guvernului condus de Pavel Filip, informeaza radio Chisinau, Timpul.md si Agora.md.

Potrivit ultimelor informatii, protestatarii au spart usa din spate a cladirii parlamentului, au intrat in cladire unde au ocupat un hol, au inceput sa distruga mobilierul si sa-i scoata pe politistii baricadati acolo. Acestia sunt luati practic pe sus unul câte unul, cu tot cu scuturi, dusi in multime si batuti de manifestanti, relateaza Agerpres.

De asemenea, potrivit radio Chisinau, protestatarii au inceput sa-i atace pe politisti cu gaze lacrimogene.

Liderul Platformei Dreptate si Adevar, Andrei Nastase, a facut un apel la oameni sa se retraga si sa nu devasteze cladirea parlamentului. Protestatarii refuza insa sa se retraga si continua sa scandeze ‘Jos mafia’ si ‘Noi suntem puterea’.

Potrivit Agora.md, la protestele din fata parlamentului s-au mobilizat simpatizanti ai Platformei DA si ai Partidului Nostru, condus de Renato Usatii.

Deputatii si noii ministri se afla in cladirea parlamentului de la Chisinau, potrivit Timpul.md.

Mai multe inregistrari video cu manifestatiile de protest din jurul parlamentului au fost postate pe retelele de socializare.

Parlamentul Republicii Moldova a aprobat miercuri, cu 57 de voturi, programul de activitate al guvernului si lista cabinetului de ministri in frunte cu premierul Pavel Filip.

in timpul sedintei pentru investirea guvernului Filip, un grup de deputati ai Partidului Socialist (PSRM) a blocat tribuna centrala a parlamentului in timp ce premierul desemnat prezenta programul de guvernare al noului cabinet de ministri. ‘inarmati’ cu vuvuzele, pancarte si fluiere, deputatii socialisti au scandat: ‘Doar alegeri anticipate!’.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos