Acasă Multimedia Fotogalerie Se afla pe un TARAM DE BASM si ar putea STERGE orice...

Se afla pe un TARAM DE BASM si ar putea STERGE orice este in viata pe TERRA! Ar trebui sa ne ingrijoreze? VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Se afla pe un taram de basm, in nord-vestul Statelor Unite si s-a dat zvonul ca s-ar fi „trezit”. Localnicii sunt ingrijorati pentru ca acest „mastodont” este considerat cel mai mare din lume si poate sterge orice tine de viata de pe Terra.

Oamenii din statul american Wyoming au simtit primii activitatea vulcanica la finele lunii martie, ceea ce a starnit ingrijorare in randul populatiei. Oamenii s-au panicat cand au observat ca si animalele au devenit extrem de nervoase. Lucrurile au revenit la normal dupa ce activitatea vulcanica s-a redus sensibil.

Intre timp, cercetatorii incearca sa stabileasca daca vulcanul va erupe in adevaratul sens al cuvantului si daca Yellowstone va sterge sau nu de pe fata Pamantului majoritatea vietii.

Dupa cum noteaza Vocea Rusiei, profesorul Pavel Pleciov este unul dintre oamenii de stiinta care considera ca, in prezent, nu exista motive de teama.

„In ultimii 70.000 de ani – de la ultima eruptie a vulcanului Yellowstone – s-au inregistrat cel putin o mie de cutremure. Cu toate acestea, nu a fost provocata o eruptie. Cele mai puternice seisme s-au inregistrat in 2004, 2007, 2009 si 2010. Aceasta este o viata normala in zona respectiva. Nu exista, deocamdata, premise pentru o eruptie la nivel global”.

Potrivit specialistilor, „de fapt, Yellowstone este un taram de basm. Nu in zadar i-a fost conferit statutul de Parc National. Yellowstone nu este un munte, unde se afla un vulcan obisnuit in forma de con. Yellowstone este un supervulcan: cand astfel de giganti erup, in urma nu ramane nimic decat niste gauri”.

De-a lungul existentei sale, acest supervulcan a erupt de trei ori, in urma cu un milion de ani si 640.000 de ani. In opinia vulcanologilor, cele mai mari distrugeri s-au inregistrat dupa prima eruptie: a disparut tot ce e viu in jur.

9.

Se afla pe un TARAM DE BASM si ar putea STERGE orice este in viata pe TERRA!9