Acasă Stirile zilei Stiinta Obisnuiesti sa-ti pierzi NOPTILE? Uite ce se intampla cu CREIERUL tau!

Obisnuiesti sa-ti pierzi NOPTILE? Uite ce se intampla cu CREIERUL tau!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Daca obisnuiesti sa-ti pierzi noptile te poti confrunta cu pierderi serioase de memorie si concentrare deoarece creierul tau imbatraneste cu cinci ani.

Un nou studiu al cercetatorilor americani a scos la iveala ca o proasta calitate a somnului creste cu 50% riscul declinului mintal, echivalentul imbatranirii creierului cu cinci ani.

Studiul a fost publicat in jurnalul Sleep si a implicat 2.820 de barbati de 76 de ani. Fiecarui participant i-au fost montitorizate obiceiurile legate de odihna mai mult de cinci nopti la rand si apoi le-au fost testate capacitatea de planificare, de luare a deciziilor, de corectare a greselilor si gandirea abstracta.

Dr. Safwan Badr, presedinte la American Academy of Sleep Medicine, a spus:

”Acest studiu ne demonstreaza ca un somn sanatos implica atat cantitate cat si calitate. Fiind un element important la unui stil de viata sanatos, somnul este esential pentru functionarea optima a creierului”.

Aceasta informatie a aparut la o luna dupa ce un alt studiu a aratat ca o noapte nedormita produce aceleasi schimbari în creier ca o lovitura puternica la cap.

Sursa: doctorulzilei.ro