Acasă Sanatate Specialistii de la Harvard: Grupa sanguina determina probabilitatea dezvoltarii bolilor de inima

Specialistii de la Harvard: Grupa sanguina determina probabilitatea dezvoltarii bolilor de inima

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Oamenii de stiinta au descoperit ca ceea ce determina probabilitatea dezvoltarii bolilor de inima este grupa sanguina a oamenilor, sustin reprezentantii American Heart Association.

O grupa de sange mai rar intalnita creste probabiliatea dezvoltarii unor boli de inima. Prin urmare, cel mai mare risc il reprezinta purtatorii grupei de sange a AB – 23%. Riscul dezvoltarii unor boli de inima la purtatorii grupei B este de 11 %, iar grupa A – 5 % .

Persoanele cu grupa sanguina zero sunt cel mai putin supusi riscului de aparitie a bolilor de inima.

Pentru a ajunge la aceste concluzii, expertii de la Harvard au analizat dosarele medicale a aproape 90.000 de oameni cu varste cuprinse  intre 30 si 75 de ani.

In afara de grupa de sange au fost luate in calcul alimentatia, varsta, greutatea, sexul, etnia, obiceiurile proaste si bolile cronice.

Oamenii de stiinta au explicat ca grupa AB este adesea asociata cu dezvoltarea proceselor inflamatorii care afecteaza in mod negativ starea vaselor de sange. In cauzul persoanelor cu sange din grupa B, se manifesta o crestere a productiei de LDL ( colesterolul rau ).

Conform Crucii Rosii americane, aproximativ 45% din populatia albilor, 51% a negrilor, 57% hispanicilor si 40% din populatia asiaticiloc are sange din grupa zero. Cea mai rara – AB, este intalnita la 4% din albi, 4% din negri, 2% – hispanici si 7 % – asiatici.

Grupa sanguina B se intalneste la 11% din alb, 19% din negri, 10% hispanici si 25% din asiatici. Titularii grupei sanguine A sunt 40% albi, 25% – negri, 31% – hispanici si 28% proveniti din Asia.