Acasă Politic Scurgere de Informatii: Traian Basescu AGENT KGB?

Scurgere de Informatii: Traian Basescu AGENT KGB?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Prins in corzi de nenumaratele dosare ale apropiatilor sai, fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu are de dat noi lamuriri de aceasta data opiniei publice. In spatiul media a fost lansata cu subiect si predicat, dar si cu numar de dosar o bomba in care acesta este agent al KGB. Va reusi Traian Basescu sa o dezamorseze inainte ca aceasta sa-i explodeze si ultima bruma de om de stat?

Sub umbrela serviciului romanesc de spionaj, extrem de lacom dupa bani, Basescu a cedat propunerilor sovieticilor si a fost racolat, devenind componentul unei retele a KGB in Europa Occidentala. Reteaua era condusa de Silvian Ionescu, iar legatura era asigurata, in Ostende si Anvers, prin Basescu. Pe langa diversi fugitivi rusi care au defectat in vest dupa 1991, un spion dublu britanic, care a actionat in anii ‘80 la Anvers, descrie in detaliu activitatea de spionaj in favoarea rusilor a fostului presedinte al Romaniei, scrie Corectnews, citat de stiripesurse.ro.

„Albert Ignatenko (un general KGB, urmarit indeaproape si astazi de serviciile de contrainformatii belgiene si olandeze), a efectuat in anii ’80 mai multe deplasari la Anvers, unde s-a intalnit cu Basescu in mare taina, conform celor consemnate in documentele serviciilor secrete olandeze. Tot de acolo aflam ca, in perioada in care se afla la post la Anvers, Basescu Traian se intalnea si cu maiorul KGB Victor Bout la aeroportul din Ostende. Ulterior, Victor Bout avea sa devina cel mai mare contrabandist de armament din lume.

Inainte de vizita Familiei Regale Belgiene in Romania, serviciul secret belgian a elaborat un dosar intreg despre activitatea de spionaj si trafic de arme desfasurata de Basescu Traian. Conform acestor documente, Basescu era agent KGB, sub acoperireaDIE.

In 1973, Ceausescu semneaza un document secret (Nr. Z-363/1973) prin care, sefii misiunilor Navrom din strainatate, devin automat ofiteri acoperiti, specializati in spionaj militar si trafc de arme. Pentru aceasta misiune, Basescu Traian urmeaza o scoala de specializare pentru spionaj si diversiune, localizata la  Branesti si la Baneasa.

Cele doua locatii erau dotate cu sisteme de acomodare cu limbile straine, cu tehnicile de spionaj, cutumele diplomatice si modul de viata occidental. In faza a doua s-a lucrat la “legendarea” ofiterului cu identitatea sub care acesta urma sa activeze. S-a mers pana la antrenarea si obisnuirea lui cu detectorul de minciuni. Atunci a invatat Basescu Traian sa minta fara sa clipeasca. Dupa identificarea cu personajul, ofiterul a trecut la pregatirea sistemului de comunicare cu Centrala, prin curieri sau, direct, prin cifrul de stat.

Din anul 2004, Basescu Traian a trecut cu arme si bagaje in tabara cealalta, acceptand sa colaboreze cu CIA. Fiind orbiti de modul lor de gindire maniheista, americanii erau convinsi ca, mai devreme sau mai tarziu Adrian Nastase, va face rusilor concesii inacceptabile. De aceea au decis sa-i bareze acestuia accesul la putere si au mizat, in extremis, pe Basescu Traian, care era dispus la orice concesie, fiind santajabil, atat cu problemele sale din justitie (Dosarul Flota), cat si cu tot trecutul sau de spion militar si traficant de arme.

Ulterior, Basescu Traian s-a revansat fata de stapanii americani, cadorisindu-i cu mari sume de bani si facand gesturi de mare prietenie fata FMI si Banca Mondiala, indatorand Romania cu sume uriase, purtatoarele unor dobanzi colosale. La declansarea crizei din 2008, tot din ordinul sau au fost achitate, imediat, catre bancile mama din occident, toate imprumuturile acordate prin filialele acestora din Romania. Fireste, din banii acordati cu darnicie de FMI.

Americanii sunt oameni pragmatici. Ei se folosesc de anumite persoane, iar cand nu mai au nevoie de ele, le dau un sut undeva sau chiar le elimina fizic. Una din tacticile obisnuite pentru a se distanta de fostii lor colaboratori este declasificarea unor documente ale CIA, care sunt “scapate” in presa. O alta metoda este plasarea in media occidentala a unor informatii compromitatoare, necunoscute anterior marelui public. De acest lucru ii este acum frica lui Basescu. Pentru distrugerea sa, CIA va face in curand trimitere la diferite carti “de interes”, in care se fac referiri la activitatea sa de spion KGB si traficant de arme, la Anvers.

Iata ce declara celebrul Mihai Pacepa: “Navrom avea o relatie de subordonare fata de Directia de Informatii Externe si Directia de Informatii a Armatei, in baza unui decret din 1973. Documentul ar fi autorizat Navrom sa transporte, prin „curier diplomatic secret“, echipamente militare occidentale supuse embargoului. Toate aceste aranjamente, preciza el, erau facute chiar de sefii agentiilor Navrom si capitanii de nave”.

Analistii CIA mentioneaza si asasinarea colonelului Trosca si distrugerea (in Decembrie 1989) a  diviziei anti-KGB a lui Ceausescu, cea care il urmarea pe Basescu Traian, dar si pe celalti agenti sovietici: vestita UM 0920/A, devenita apoi UM 0110. Atributiile acestei unitati de elita ceausiste erau in sfera contrainformatiilor, adica supravegherea activitatii din Romania a serviciilor de informatii din celelalte tari comuniste, in mod special activitatea KGB.

Amiralul Gheorghe Anghelescu, ca sef al Marinei Comerciale, era seful lui Traian Basescu. El ii semneaza acestuia, cu avizul DIE si al Securitatii, ordinul de incadrare la postul de la Anvers, ca reprezentant al Navrom. Tot atunci, Silviu Predoiu, este ofiterul DIE sub acoperire, trimis la Anvers, ca reprezentant comercial, avand biroul alaturat de cel al lui Traian Basescu.

Atat Basescu Traian, cat si Gheorghe Marin si Silviu Predoiu sunt suspectati ca ar fi fost racolati si fac parte dintr-o retea de spioni KGB, in timp ce Vasile Ionel, Ion Iliescu si Nicolae Militaru faceau parte dintr-un alt grup de agenti KGB aflati in urmarirea UM 0110. Gheorghe Anghelescu era urmarit de UM 0110, prin biroul din Constanta, Adrian Isac a fost in atentia UM 0195, Gheorghe Fulga era urmarit de UM 0110, prin biroul din Brasov, Mihai Caraman era in atentia UM 0195, iar Petre Roman era in atentia UM 0544 (DIE).

CIA a semnalat faptul ca Adrian Isac a colaborat cu Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei, agent al FSB, serviciul secret rus, urmasul KGB.

Basescu Traian a fost racolat de Directia a IV-a a Securitatii in 1972, pe vremea cand era inscris la Institutul de Marina. Numele lui se regaseste in Registrul Jurnal pentru reteaua informativa a U.M. 02150 Mangalia, registru care cuprindea toti colaboratorii Securitatii din Institutul de Marina. Dupa ce Basescu Traian a terminat Institutul, dosarul sau de retea, cu nr. P-3990 a fost transferat la Securitatea Constanta, in anul 1976, fapt certificat prin adresa cu nr. 00151392/29.09.1976.

Numele lui Basescu Traian se regaseste in Registrul de Inventar – Arhiva al fondului retea Constanta, registru care cuprindea toti informatorii Securitatii din judet. Dosarul de colaborator nr. 003990/1972, al lui Basescu Traian, a fost distrus in anul 1979, cu Procesul-verbal de distrugere nr. 0058212/15.08.1979.”