Acasă Sanatate DNA se pregateste de operatie! 450 de medici cercetati pentru luare de...

DNA se pregateste de operatie! 450 de medici cercetati pentru luare de mita!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Procurorii DNA cercetează posibile acuzații de corupție legate de sume uriașe de bani negri cheltuite de subsidiara din România a unei companii farmaceutice pentru a-și vinde medicamentele la noi.

După scandalul experimentelor medicale și cel al al oncologilor, un nou scandal de corupție îi aduce pe medici la DNA. Se pare că ar fi vorba de luare și dare si mită, dar și de spălare de bani. Ancheta a fost declanșată după descoperirea unor cazuri de evaziune fiscală cu firme fantomă în care ar fi fost implicată subsidiara din țara noastră a unei mari companii farmaceutice, a cărei identitate e ținută secretă.

Aceasta ar fi alocat 2 milioane de euro pentru un studiu de piață, dar anchetatorii bănuiesc că sumele erau folosite pentru “stimularea” medicilor, astfel că aceștia să prescrie medicamentele respectivei companii.

E vorba de circa 450 de medici de toate specializările, ce ar putea fi puși sub acuzare pentru luare de mită. Procurorii așteaptă acum opinia experților și expertiza financiar-contabilă.

sursa>stirileprotv.ro