Acasă World Reactie neasteptata a migrantilor din Germania! Iata ce s-a intamplat in ultimul...

Reactie neasteptata a migrantilor din Germania! Iata ce s-a intamplat in ultimul an…

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Organizatia Internationala pentru Migratie (OIM) anunta ca tot mai multe persoane aleg sa se intoarca in tarile lor de origine in loc sa ramana in tarile care ii gazduiesc, unde au statut de migrant. In cadrul unui raport prezentat vineri, OIM anunta ca a acordat asistenta pentru peste 51 de mii de persoane care au parasit tarile in care ii gazduiau, majoritatea parasind Europa in primele sase luni ale anului 2016.

Spre comparatie, organizatia a ajutat anul trecut aproximativ 69 de mii de persoane sa se intoarca in tarile dinspre care emigrasera. Daca actualul ritm se mentine, pana la finele anului 2016 peste 100 de mii de persoane vor face acst lucru.

 

Principalel trei tari de origine in care s-au intors migrantii sunt Albania, Irak si Afganistan, iar vasta majoritate a persoanelor au parasit Germania, tara invadata de migranti in ultimii ani. In 2015, Germania a devenit tara cu cel mai mare numar de solicitari de azil formulate de persoane care au migrat pentru prima data, 442 de mii de persoane solicitand sa li se acorde azil in interiorul granitelor sale.

 

sursa>RADOR