Acasă Stirile zilei Stiinta Descoperire revoltatoare! Asta schimba tot ce stiai despre creatie si nastere!

Descoperire revoltatoare! Asta schimba tot ce stiai despre creatie si nastere!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

O descoperire publicata in Nature Communications, ar putea face ca, in viitorul indepartat, femeile sa fie eliminate din procesul conceperii copiilor, sustin cercetatorii, potrivit BBC. Oamenii de stiinta de la Universitatea Bath din Marea Britanie, de la Universitatea Regensburg si de la Institutul Fraunhofer de Toxicologie si Medicina Experimentala din Germania au pornit in cercetarea lor de la un ovul nefertilizat si au folosit substante chimice pentru a-l ”pacali” sa devina un pseudo-embrion.

 

Aceste embrioane ”false” seamana cu celulele obisnuite. Specialistii sunt de parere ca daca injectarea de spermatozoizi intr-un pseudo-embrion poate duce la nasterea de pui sanatosi, in viitor ar fi posibil sa fie obtinute rezultate similare in cazul oamenilor, prin folosirea de celule care nu sunt ovule in procesul reproductiei.

In experimentul pe soareci, rata de obtinere a unei sarcini a fost de una din patru incercari.

Scopul oamenilor de stiinta este sa inteleaga mecanismul exact al fertilizarii deoarece inca planeaza un mister legat de ceea ce se intampla cand un spermatozoid ia contact cu un ovul.

Dr. Tony Perry, unul dintre oamenii de stiinta care a participat la studiu, a declarat pentru BBC: ”Aceasta este prima data cand cineva poate demonstra ca orice altceva in afara de un ovul se poate combina cu un spermatozoid pentru a da nastere unui pui”. Acesta a completat ca rezultatele obtinute contrazic o teorie care dateaza ”de aproape 200 de ani”. Soarecii obtinuti ”erau sanatosi, aveau o durata de viata normala si au avut la randul lor pui”, dupa cum a mai declarat cercetatorul.

”Exista posibilitatea ca in viior celulele obisnuite din corp sa fie combinate cu un spermatozoid pentru a forma un embrion”, a spus dr. Perry.

Cu alte cuvinte, doi oameni ar putea avea un copil daca unul doneaza o celula obisnuita, iar celalalt un spermatozoid, mai arata BBC. Sau ca un om sa aiba propriul copil folosindu-si propriile celule si spermatozoid — copil fiind mai mult un geaman non-identic decat o clona.

Dr. Perry a tinut sa sublinieze ca astfel de scenarii sunt inca ”speculative si fanteziste”, in stadiul actual.

La inceputul acestui an, in China, oamenii de stiinta au reusit sa obtina spermatozoizi din celule stem si apoi sa ii foloseasca la fertilizarea de ovule pentru a obtine soareci sanatosi.

Potrivit dr. Perry, prin combinarea celor doua domenii de cercetare, s-ar putea ajunge la eliminarea nevoii de a folosi si spermatozoizi si ovule pentru reproducere.

sursa>revistablogurilor.ro