Acasă Timp liber Spiritualitate Scrisoarea preotului Justin Parvu pentru poporul roman: „Esti singurul popor european care...

Scrisoarea preotului Justin Parvu pentru poporul roman: „Esti singurul popor european care traieste inca acolo unde s-a nascut”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cu putin timp inainte de a muri, parintele Justin Parvu a lasat o scrisoare incredibila romanilor, prin care mentioneaza niste adevaruri cutremuratoare:

„Popor roman,

Iti scriu pentru ca sper ca macar acum, sa iti amintesti cine ai fost, cine esti si poate asa vezi incotro te indrepti! Esti singurul popor european care traieste inca acolo unde s-a nascut. Nu o spun eu, o spune istoria popoarelor. O fi mult, o fi putin, nu stiu – dar stiu ca esti unic in Europa, aceasta Europa care te loveste, te jigneste si te umileste.

De ce o lasi sa faca asta, cand tu esti singurul popor nascut, crescut si educat in granitele sale? Esti primul popor din lume care a folosit scrierea. Nu o spun eu, o spun tablitele de la Tartaria si o recunosc toti cei care le-au studiat.

NIMENI NU A REUSIT SA TE SUPUNA CAT AI FOST UNIT.

De ce te lasi dezbinat?

Ai fost scut crestinatatii, cand intreaga Europa tremura de teama islamului. Sangele tau a salvat Europa iar romanul Iancu de Hunedoara a salvat Viena si intreaga Europa de furia semilunii. Acum, tu popor de salvatori ai crestinismului, esti tratat ca un paria. Cand iti vei revendica drepturile? Astazi, popor roman pentru tine se rescrie istoria. Cum vrei sa se faca asta? Cum vrei sa te vada cei ce iti vor urma? Astazi, ca si pe vremea fanariotilor, domnitorul si divanitii nu au nici o legatura cu tine. Sunt straini de interesele si dorintele tale, tot ce doresc este sa stea cat mai mult in functie si sa castige cat mai mult.

Tu taci !!!

Astazi, ca si pe vremea cuceririi romane, bogatiile tarii, aceleasi mine de aur, argint, sare, mierea acestui pamant, sunt exploatate de altii cu bratele tale si se duc pentru a umple vistieriile strainilor de neam.

Tu taci !!!

Astazi, ca si pe vremea asupririi austro – ungare, drepturile romanilor sunt calcate in picioare, iar cei putini fac legea pentru cei multi.

Tu taci !!!

Astazi, ca si in vremuri de restriste, romanii pleaca din tara, sa munceasca, sau sa isi vanda inteligenta, pentru ca tara lor nu are nevoie de ei. Daca te imbolnavesti, nu ai unde sa te duci, s-au inchis spitalele, s-au scumpit medicamentele, trebuie sa mergi daca esti operat cu fasele si anestezicul de acasa, altfel mori neoperat sau deschis si neinchis. Intri in spital pentru o unghie lovita si iesi cu 10 boli pe care nu le aveai la intrare.

Tu taci !!!

Guvernantii nu fac altceva decat sa te jupoaie, iti baga mana in buzunar si iti iau banii, pentru ca esti prea bogat in viziunea lor, sau nu meriti ce ai castigat, iar tara nu are bani. Se imprumuta lasandu-te dator pe sute de ani, fara sa le pese ce vor face si de unde vor plati datoriile cei ce le vor urma.

Parlamentarii isi voteaza legi speciale, se protejeaza impotriva judecatii pentru hotiile si prostiile pe care le fac, se acopera cu legi facute numai pentru ei, si fura acoperindu-se unul pe altul.

Tu taci !!!

ASTA SE INTAMPLA ASTAZI, POPOR ROMAN,

SI TU TACI !!!

Daca ar fi ca tot ceea ce se intampla sa se rasfranga numai asupra ta, romanul de azi, nu ti-as scrie un cuvant. Te-as lasa sa lancezesti, sa dormi pana se asterne praful peste tine si matura istoriei te va scoate afara din mintea celor ce vor urma, ca pe o intamplare neplacuta. Dar tu popor roman de azi, esti legat de cel de ieri si de cel de maine si odata cu tine piere nu numai trecutul, dar si viitorul acestui neam.

Cat o sa mai taci ?

Trezeste-te, popor roman, trezeste-te roman adormit si nu lasa sa se stearga dintr-o trasatura de condei, tot ce ti-au lasat parintii, nu iti lasa copiii pe drumuri, sclavi ai celor ce nici nu existau pe cand tu stiai sa scrii.”

Parintele Arhimandrit Justin