Pepenele rosu este un aliment preferat de toti romanii in timpul verii datorita faptului ca ne racoreste si ne hidrateaza, in plus fata de gustul foarte bun.

Pepenele rosu are putine calorii, dar este plin de vitamine, minerale si antioxidanti.

Datorita continutului sau de apa si fibre, pepenele rosu previne constipatia si contribuie la pastrarea unui tract digestiv sanatos.

Consumul de pepene rosu reduce durerile musculare si imbunatateste timpul de recuperare, in urma efortului exercitat in timpul exercitiilor fizice. Cercetatorii cred ca acest lucru se intampla datorita aminoacidului L-citrulina care se intalneste in pepenele rosu.

Arunci sau scuipi semintele din pepenele rosu? Faci o mare greseala

Si semintele de pepene rosu sunt extrem de sanatoase si sunt recomandate consumului.

Proteinele din semintele de pepene rosu contin aminoacizi esentiali, printre care cei mai importanti sunt: arginina, care are capacitatea de a regla tensiunea arteriala si de a ameliora suferintele arterelor mici. Semintele contin si triptofan, acid glutamic si lizina.

Semintele de pepene sunt foarte bogate si in vitamine din grupul B, fara de care nutrientii din alimente nu pot fi transformate in energie.

Desi sunt multi romani care consuma pepenele rosu cu paine sau cu branza dulce, acest lucru nu este indicat.

Pepenii nu se combina cu niciun alt produs alimentar. Este un produs foarte acid, care fermenteaza in stomac si incetineste digestia altor produse. In plus, aceasta fermentare duce la balonare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.