Acasă Stirile zilei Şcolile sunt închise marţi şi miercuri în Bucureşti şi în 11 judeţe

Şcolile sunt închise marţi şi miercuri în Bucureşti şi în 11 judeţe

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cursurile vor fi suspendate, marţi şi miercuri, în toate unităţile de învăţământ din 11 judeţe şi municipiul Bucureşti, a declarat, pentru MEDIAFAX, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

Daniel Funeriu a precizat că este vorba despre unităţile de învăţământ din Botoşani, Iaşi, Vaslui, Vrancea, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomiţa, Călăraşi, Olt, Ilfov şi municipiul Bucureşti.

Toate unităţile de învăţământ vor fi închise marţi şi miercuri, a mai spus ministrul Funeriu, după semnarea ordinului privind suspendarea cursurilor în cele 11 judeţe şi municipiul Bucureşti.

Măsura suspendării cursurilor în Bucureşti a fost luată iniţial pentru luni şi marţi, astfel cum anunţase Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

„În urma informaţiilor primite de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti şi a condiţiilor dificile de acces către unităţile de învăţământ, conducerea Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti a decis suspendarea cursurilor pentru zilele de 6 şi 7 februarie 2012 în toate unităţile de învăţământ preuniversitar din municipiul Bucureşti”, potrivit unui comunicat de presă al ISMB remis luni dimineaţă.

Inspectorul general şcolar al Capitalei, Cristian Alexandrescu, a declarat pentru MEDIAFAX că nu sunt probleme speciale în şcoli, dar că trebuie curăţate căile de acces spre unităţile de învăţământ.

Ministerul Educaţiei a anunţat anterior că luni sunt suspendate cursurile în 2.667 de unităţi de învăţământ, în judeţele Vrancea, Olt şi Ialomiţa sunt închise toate şcolile, iar în Iaşi, Botoşani şi Galaţi sunt închise toate şcolile din mediul rural.

De asemenea, Ministerul Educaţiei a solicitat inspectorilor şcolari generali să ia toate măsurile care se impun pentru siguranţa şi confortul elevilor, părinţilor şi cadrelor didactice.

Capitala şi 19 judeţe din sudul şi sud-estul ţării sunt până miercuri dimineaţă sub avertizare cod portocaliu de ninsori şi viscol.