Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, luni, că, în principiu, a fost agreată desemnarea lui Mihai Răzvan Ungureanu pentru funcţia de premier, ca va începe să discute cu partidele din coaliţie pentru formarea Cabinetului. Traian Băsescu a explicat că preşedintele „nu poate da un mandat dar poate spune public ce gândeşte”.

Premierul desemnat, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, luni, la Cotroceni, că îşi asumă în mod conştient o mare responsabilitate, pe care şi-o asumă şi pe care o va îndeplini cu seriozitate şi onestitate.

Mulţumesc în primul rând pentru încrederea acordată mie de către factorii de decizie constituţionali”, au fost primele cuvinte ale lui Mihai Răzvan Ungureanu în calitate de premier desemnat.

El a spus că este „o responsabilitate mare”. „Mi-o asum, conştient atât de dificultatea acestei posturi, mai ales de contextul delicat în care ne aflăm. Mi-o asum şi vă asigur că o voi îndeplini cu seriozitate şi onestitate„, a spus el.

Ungureanu a adăugat că are experienţa MAE şi a SIE – care, sub mandatul său, „s-au modernizat şi au devenit performante”.

„Intenţionez să folosesc această experienţă în eficientizarea guvernării, iar independenţa mea politică îmi garantează spaţiul necesar pentru a îndeplini acest mandat. Reformele vor continua. Plusul pe care îl voi aduce va fi acela al unui bun administrator”, a mai spus el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.