PNL sta pe un butoi cu pulbere la nivel de teritoriu. Intr-o scrisoare trimisa celor doi copresedinti ai Partidului National Liberal, Alina Gorghiu si Vasile Blaga, viceprimarul localitatii constantene Hirsova, Ionel Dia, atrage atentia asupra abuzurilor comise impotriva sa si a organizatiei liberale Hirsova, de presedintele Organizatiei Judetene PNL Constanta, Gheorghe Dragomir.

„Intelegeri care depasesc politica. Nu inteleg de ce presedintele Organizatiei Judetene PNL Constanta vrea sa se alieze cu PSD-ul. Ce intelegere a facut cu domnul primar de la ALDE, nu stiu, dar ii ofera sustinere. Biroul Politic a fost dizolvat fara sa fie anuntat nimeni din PNL Harsova, in care fac parte oameni vechi, din 1993, de cand s-a infiintat PNL Harsova. Acestia au fost inlocuiti de membri ALDE. S-a incalcat statutul grav. Nu am fost inca demis din functie. Legat de acest lucru, luni seara a fost o sedinta la Harsova la care nu am fost convocat, doar mi s-a dat SMS. Au participat 13 persoane din noul Birou Politic, o majoritate simpla, si, din ce stiu eu, au fost 12 voturi pentru excluderea mea si 1 impotriva. Eu vreau doar sa-mi apar niste drepturi. Dupa 16  ani de PNL nu mi se pare normal sa fiu scos prin spate”, a declarat pentru Realitatea.net Ionel Dia.

La inceputul lunii, Gheorghe Dragomir a dat unda verde pentru demiterea lui Ionel Dia din functia de presedinte al PNL Hirsova si de dizolvare a Biroului Politic. Totul s-a intamplat in doi pasi: pe 3 iulie a fost dizolvat vechiul Birou Politic Local si ales un Birou Local interimar, iar pe 7 iulie, intr-o şedinta (la care a si participat) a noului Birou Politic Local, Dia a fost demis si s-a propus retragerea sprijinului politic.

Pe scurt, iata abuzurile semnalate de Dia in scrisoarea adresata sefilor din Aleea Modrogan: Gheorghe Dragomir a modificat lista consilierilor liberali alesi la Hirsova, nevalidand pozitia 3 si trecand peste pozitia 5 pentru a valida pozitia 6 cu scopul de a satisface pretentiile primarului ALDE de a nu valida doi consilieri PNL care isi castigasera in mod legitim pozitiile (3 si 5) in alegerile din 5 iunie a.c.. Modificarile au fost facute fara consultarea Biroului Politic Local PNL Hirsova si nu a fost motivata in vreun fel celor doi candidati afectati.

De altfel, intr-o declaratie de presa, Dragomir si-a si justificat miscarea: Dia a facut o inţelegere cu PSD.

Explicatia este insa alta, sustine Dia: Dragomir vrea ca PNL-ul de la Hirsova sa se afle la dispozitia primarului ALDE in mod total si neconditionat. “Presedintele Dragomir i-a garantat primarului ALDE un astfel de sprijin din partea PNL-ului in cadrul Consiliului Local Hirsova, sprijin ce presupunea si sustinerea candidatului ALDE la functia de viceprimar.”

“Sprijinul acordat de PNL Constanta reprezentantilor ALDE de la Hirsova a fost motivat printr-un interes electoral, in realitate insa urmarindu-se preluarea PNL-ului de catre reprezentantii ALDE”, mai explica Dia culisele acestor mutari. Dovada ca noul birou interimar are in componenta sa un numar insemnat de fosti membri si sustinatori ALDE care s-au inscris deodata in PNL pentru a prelua controlul asupra organizatiei din Hirsova. “Acestia au primit derogare din partea Biroului Judetean PNL Constanta pentru a putea fi membri in biroul politic interimar, fara a avea vechimea necesara in partid”, puncteaza Dia.

In finalul scrisorii, Dia cere sprijin de la centru “in vederea solutionarii corecte si in conformitate cu Statutul Partidului National Liberal a problemelor cu care se confrunta organizatia liberala din Hirsova.

Tot astazi au aparut informatii potrivit carora la Deva si Hunedoara, fiefuri ale PNL, exista riscul unor scurgeri masive spre ALDE si PMP, ambele conduse in acest moment de fosti liberali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.