Acasă Life Dezvoltare Personala Sase fraze din educatia Montessori pe care ar trebui sa le foloseasca...

Sase fraze din educatia Montessori pe care ar trebui sa le foloseasca toti parintii!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

3. Cu ce as putea sa te ajut?

in general, in clasele Montessori, copiii sunt lasati sa lucreze singuri, fara ajutorul educatorului. Unele activitati insa se dovedesc mai dificile decat altele. Atunci cand un copil se chinuie sa faca o activitate, educatorii nu intervin direct sa ii ajute. Asta le-ar putea sugera copiilor ca adultii nu ii considera capabili sa duca la bun sfarsit o activitate. in schimb, educatorii ii intreaba “Cu ce (parte) te-as putea ajuta?“.

Metoda poate fi aplicata si acasa. De exemplu, daca copilul este obosit, dar trebuie sa stranga piesele de Lego, toata activitatea ar putea fi coplesitoare pentru cel mic. Asa ca il putem intreba “De ce culoare ai vrea sa ma ocup eu?” sau “Strange tu piesele albastre si le strang eu pe cele rosii.”

4. Unde am putea cauta?

Independenta este una dintre valorile cheie in pedagogia Montessori. telul educatorilor si al parintilor care se ghideaza dupa aceasta metoda este sa ii ajute pe cei mici sa faca singuri activitatile de care sunt capabili (conform varstei, pregatirii, etc). Prin urmare, desi ar fi mai simplu sa le ofere copiilor solutia atunci cand au o problema, educatorii Montessori prefera sa ii ghideze catre raspuns cu ajutorul unor intrebari: “Unde ai putea cauta camionul?” sau “Pe cine ai putea intreba sa te ajute?

Sau daca copilul nu isi gaseste o soseta sau un pantof, iar tu stii stii unde se afla nu ii da raspunsul ci ofera-i intrebari ajutatoare: “Unde erai ultima oara cand l-ai folosit? Te-ai uitat la tine in camera/sufragerie?”. O astfel de abordare consuma mai mult timp (va dura ceva pana veti iesi pe usa), dar in timp copilul va invata sa caute singur solutii si sa se bazeze pe fortele proprii.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
1
2
3
Articolul precedentGeniu la 13 ani! O fetita din Galati a fost acceptata in organizatia celor mai inteligenti oameni de pe Planeta!
Articolul următorCei trei noi ministri PSD au depus juramantul la Cotroceni! Ceremonie fara precedent, Iohannis i-a expediat rapid!