Acasă Cultura Calendar Ortodox SALARIUL URIAS de care se bucura PREAFERICITUL DANIEL! Poate castiga titlul de...

SALARIUL URIAS de care se bucura PREAFERICITUL DANIEL! Poate castiga titlul de REGELE BUGETARILOR!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Preafericitul Daniel se bucura de un salariu lunar urias, devenind astfel regele bugetarilor din Romania.

I.P. DANIEL este Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane (BOR), egal in rang de salarizare cu presedintele tarii, si primeste pentru serviciile aduse statului un salariu lunar de 8.124 de lei. Insa asta nu este tot!

IP DANIEL este si arhiepiscop si mitropolit al Mitropoliei Munteniei si Dobrogei. Ca mitropolit mai primeste 7.567 de lei, iar ca arhiepiscop inca 7.120 de lei. In total, veniturile lunare ale Patriarhului se ridica la frumoasa suma de 22.901 de lei (net), platiti integral de catre statul roman. Mai ales ca hainele i le da unitatea, mancarea la fel, chirie nu plateste, intretinere nici atat, iar transportul pana la serviciu nu-l costa, ca doar locuieste peste drum, informeaza comisarul.ro.

Mai mult, sunt 53 de functii de inalti prelati in BOR, asimilati cu inalti demnitari publici si primind salarii la acelasi nivel cu ministrii si secretarii de stat.

Un guvern se chinuie mult sa adune atatia membri, dar BOR isi permite aceasta resursa umana, mai ales ca n-o plateste din banii institutiei, ci de la bugetul centralizat al statului, acelasi din care nu sunt platiti la fel de bine medicii si profesorii. Un fost informator al Securitatii precum arhiepiscopul Pimen al Sucevei si Radautilor este recompensat de stat pentru activitatea lui cu 7.120 de lei net in fiecare luna, mai noteaza comisarul.ro.

Numai personalul din Administratia Patriarhala ia de la stat salarii in valoare de 557.442 de lei net lunar, cam cat 300 de profesori universitari.

Sursa: comisarul.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos