Aceasta rugaciune ar trebui spusa zilnic de fiecare mama, pentru binecuvantarea copiilor.

„Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugaciunile Preacuratei Tale Maici, auzi-ma pe mine, nevrednica roaba Ta (numele). Doamne, in milostiva Ta stapanire sunt copiii mei (numele): miluieste-i si mantuieste-i, pentru numele Tau. Doamne, iarta-le lor toate greselile cele de voie si cele fara de voie pe care le-au savarsit inaintea Ta. Doamne, povatuieste-i la calea cea adevarata a poruncilor Tale si lumineaza-le intelegerea cu lumina lui Hristos, spre mantuirea sufletului si tamaduirea trupului. Doamne, binecuvanteaza-i in casa, la scoala, pe drum si in tot locul stapanirii Tale.

Doamne, pazeste-i sub acoperamantul Tau cel sfant de glonte, de sabie, de otrava, de foc, de molima si de moartea naprasnica. Doamne, apara-i pe ei de toti vrajmasii cei vazuti si cei nevazuti, de toate necazurile, relele si nenorocirile. Doamne, tamaduieste-i de toata boala, curateste-i de toata intinaciunea si usureaza-le patimirile sufletesti.

Doamne, daruieste-le harul Duhului Tau Sfant spre viata indelungata, sanatate si curatie, intru toata buna credinta si dragostea, in pace cu cei de aproape si cei de departe. Doamne, inmulteste-le si intareste-le puterile mintii si ale trupului, pe care le-au primit in dar de la Tine, binecuvantandu-i, daca va placea inaintea Ta, spre viata de familie evlavioasa si nastere de prunci cinstita. Doamne, daruieste-mi mie, nevrednicei si pacatoasei roabei Tale (numele) binecuvantare parinteasca pentru copiii mei, care sunt robii Tai, in vremea cea de acum a diminetii (zilei, noptii), pentru numele Tau, pentru ca imparatia Ta este vesnica si atotputernica. Amin.”

Sursa: Ortodoxia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.