Acasă Stirile zilei Anuntul directorului INFP provoaca fiori! „Pentru zona Vrancea exista estimari care duc...

Anuntul directorului INFP provoaca fiori! „Pentru zona Vrancea exista estimari care duc catre magnitudinea 8”!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un cutremur cu magnitudinea 8,4 a zguduit Mexicul si a facut pana acum cel putin 16 morti, in Mexic si Guatemala, printre care si doi copii.

Mircea Radulian spune ca un cutremur de o asemenea magnitudine este putin probabil pentru zona Vrancea, dar nu imposibil.

”Un cutremur de asemenea proportii este putin probabil pentru zona Vrancea, pentru ca nu este o zonaa atat de violenta. E adevarat ca exista estimari care duc catre magnitudinea 8 – 7,9, de fapt – dar ar fi cea mai mare magnitudine posibila. insa, un cutremur de magnitudinea 8 este putin probabil pentru zona Vrancea”, a spus directorul INFP.

A fost cel mai puternic seism din aceasta tara, in ultimii 100 de ani, spun autoritatile. Cutremurul, care a avut epicentrul in largul coastei de sud a Mexicului, a produs si valuri tsunami. Alerte de tsunami au fost emise in alte 7 tari cu iesire la Pacific. Undele seismului au fost resimtite si in capitala Mexico City.

Mircea Radulian, director stiintific al INFP, a explicat ce inseamna un cutremur de asemenea magnitudine pentru zona respectiva.

”in Mexic s-a inregistrat un cutremur foarte mare, cel mai mare din acest an. Sunt mai multi factori ce trebuie luati in calcul: conteaza foarte mult adancimea si distanta la care se afla localitatile – unde se afla zone populate.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos