Un cutremur cu magnitudinea 8,4 a zguduit Mexicul si a facut pana acum cel putin 16 morti, in Mexic si Guatemala, printre care si doi copii.

Mircea Radulian spune ca un cutremur de o asemenea magnitudine este putin probabil pentru zona Vrancea, dar nu imposibil.

”Un cutremur de asemenea proportii este putin probabil pentru zona Vrancea, pentru ca nu este o zonaa atat de violenta. E adevarat ca exista estimari care duc catre magnitudinea 8 – 7,9, de fapt – dar ar fi cea mai mare magnitudine posibila. insa, un cutremur de magnitudinea 8 este putin probabil pentru zona Vrancea”, a spus directorul INFP.

A fost cel mai puternic seism din aceasta tara, in ultimii 100 de ani, spun autoritatile. Cutremurul, care a avut epicentrul in largul coastei de sud a Mexicului, a produs si valuri tsunami. Alerte de tsunami au fost emise in alte 7 tari cu iesire la Pacific. Undele seismului au fost resimtite si in capitala Mexico City.

Mircea Radulian, director stiintific al INFP, a explicat ce inseamna un cutremur de asemenea magnitudine pentru zona respectiva.

”in Mexic s-a inregistrat un cutremur foarte mare, cel mai mare din acest an. Sunt mai multi factori ce trebuie luati in calcul: conteaza foarte mult adancimea si distanta la care se afla localitatile – unde se afla zone populate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.