Acasă Utile Anul scolar incepe luni! Vezi metodele prin care ii stimulezi copilului capacitatea...

Anul scolar incepe luni! Vezi metodele prin care ii stimulezi copilului capacitatea de invatare!

Anul scolar 2016-2017 incepe luni, 12 septembrie, are 35 de saptamani de cursuri, insumand 169 de zile lucratoare, si se structureaza in Semestrul I (12 septembrie 2016 – 3 februarie 2017) si Semestrul al II-lea (13 februarie 2017 – 16 iunie 2017), prevede un ordin emis de ministrul Educatiei.

Copilul tau are nevoie de o memorie foarte buna, daca vrei ca rezultatele sale sa fie cele asteptate.

„Memoria de lucru se refera la manipularea informatiilor pe care memoria le stocheaza pe termen scurt. Este o abilitate pe care copiii o folosesc pentru a invata. Este necesara pentru indeplinirea multor sarcini scolare cum ar fi atingerea unor obiective printr-o gandire in mai multe etape sau rezolvarea mentala a unei probleme de matematica sau de logica. Va puteti ajuta copilul sa-si imbunatateasca aceasta functie prin construirea unor stimulente de memorie de lucru in viata de zi cu zi”, afirma cercet. dr. Horatiu Albu.

Iata cum ii poti imbunatati memoria si capacitatea de invatare a copilului tau in fiecare zi:

Lucreaza cu abilitatile lui de vizualizare

Incurajeaza-ti copilul sa creeze o imagine in mintea sa despre ceea ce tocmai a citit sau a auzit. De exemplu, daca i-ai spus sa pregateasca locul de joaca pentru cinci persoane, cerei-i sa vina cu o imagine mentala despre cum ar trebui sa arate acesta. Apoi il poti pune sa deseneze acea imagine. Pe masura ce se va obisnui, el va putea descrie imaginea in loc sa fie nevoit sa o deseneze.

Invata de la copil

Capabilitatea lui de a-ti explica cum sa faci ceva presupune intelegerea si memorarea de catre el a informatiei. Daca copilul invata o abilitate, cum ar fi mersul pe bicicleta, cere-i sa te invete si pe tine si sa-ti explice. Multi invatatori occidentali si in totalitate cei japonezi se bazeaza foarte mult pe aceasta metoda!
Alege-i jocuri care utilizeaza memoria vizuala

Exista o multime de jocuri potrivite fiecarei dintre varste care pot ajuta copilul sa lucreze cu memoria vizuala. De asemenea, exista materiale care contin imagini si texte, foarte utile pentru a le dezvolta celor mici memoria. Aceste exercitii il pot ajuta si la scoala, atunci cand i se explica lectia.