Acasă Stirile zilei Romanul condamnat la moarte in Malaezia mai are o singura sansa de...

Romanul condamnat la moarte in Malaezia mai are o singura sansa de a scapa!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ionut Golongan, romanul condamnat la moarte in Malaezia dupa ce a fost prins cu droguri pe Aeroportul International Kuala Lumpur a pierdut si ultimul apel si mai are o singura sansa de a scapa. 

Romanul, in varsta de 22 de ani, a primit, luni, sentinta la apelul facut deciziei luate de judecatori in prima instanta si a pierdut, dupa ce avocatul pe care si l-a angajat nu s-a prezentat la proces. Odata pierduta si aceasta cale de recurs, Ionut Golongan nu mai are decat o singura sansa sa scape, si anume gratierea oferita de unul dintre sultanii regionali din Malaezia.

Judecatorii malaezieni au decis condamnarea definitiva la moarte pentru Golongan si au stabilit executia pentru luna august a acestui an.

Ministerul de Externe din tara noastra anunta in 2013 ca i-au oferit sprijin juridic lui Ionut Golongan si ca „a dispus convocarea la sediul MAE a reprezentantului ambasadei Malaeziei la Bucuresti la nivel de secretar de stat pentru a transmite un apel catre autoritatile malaieziene pentru evitarea pedepsei capitale pentru cetateanul roman, din perspectiva faptului ca statele din Uniunea Europeana au renuntat la aceasta sanctiune maxima”.

Ionut Golongan este primul roman, condamnat la moarte in Malaezia. Tanarul a fost prins in iunie 2012 trecut pe Aeroportul International Kuala Lumpur in timp ce incerca sa transporte 1,5 kilograme de metamfetamina, un drog extrem de periculos. Substantele ilegale au fost descoperite in bagajele romanului in momentul in care incerca sa paraseasca Malaezia.

Judecatorul de la Inalta Curte de Justitie a Malaeziei a declarat, potrivit publicatiei New Straits Times, ca aparatorul romanului nu a adus argumente rezonabile pentru a impiedica sentinta cea mai drastica.

Alti doi romani sunt judecati, in Malaezia, pentru trafic de droguri. Statul asiatic are o politica extrem de dura in privinta combaterii traficului si consumului de droguri. Conform legislatiei locale, pedeapsa cu moartea se aplica automat (indiferent de nationalitate si de cantitatea transportata) persoanelor implicate in traficul de droguri. Posesorii de droguri sau de stimulente amfetaminice pentru consum propriu se sanctioneaza atat cu inchisoarea pe termen lung, cat si cu pedepse corporale.

Sursa: ziuanews.ro

Citeste caplimpede

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos