Romanii se pregatesc sa iasa in strada in urma atacurilor la DNA! Nou protest anuntat in Piata Victoriei! – Cap Limpede

Romanii se pregatesc sa iasa in strada in urma atacurilor la DNA! Nou protest anuntat in Piata Victoriei!

Romanii se vor aduna din nou, duminica, in Piata Victoriei, iar protestul de saptamana aceasta va avea ca tema sustinerea Directiei Nationale Anticoruptie. Potrivit anuntului facut pe pagina evenimentului, manifestantii vor iesi in strada pentru a sustine DNA si a cere depolitizare CCR.

CCR a admis luni sesizarea presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, privind existenta unui conflict intre puterile statului, aparut in urma declansarii de catre procurorii DNA a unei anchete privind modul in care a fost elaborata ordonanta de urgenta 13. CCR a stabilit ca investigatia DNA a perturbat activitatea Guvernului.

Click pe aceeasi tema:  Tun imobiliar la Timisoara! Primarul Nicolae Robu, si fostul edil Gheorghe Ciuhandu, acuzati ca au deposedat statul de 900 de imobile! Vezi la cat se ridica prejudiciul

„Daca DNA nu ar fi cercetat maniera in care OUG 13 a fost adoptata, nu am fi aflat astazi ca ministerul pentru Relatia cu Parlamentul oferise in prima faza un aviz negativ proiectului de modificare a codurilor penale, motiv pentru care sedinta a fost amanata pana la ora 21.00, pentru a fi redactat un nou aviz, de aceasta data pozitiv. Azi am aflat ca DNA a trecut peste limite in anchetarea acestui dosar.

Dar daca nu era de competenta acestei institutii, cine ar trebui sa scoata la iveala aceste nereguli si de ce nu a facut-o?

Click pe aceeasi tema:  Cinism fara margini din partea PSD! Vaccinul impotriva rujeolei pleaca la export in plina criza! Afacerea a fost premeditata!

Care sunt acuzele constatate de DNA :

Disjungerea si declinarea la Parchetul de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie, spre competenta solutionare, sub aspectul savarsirii urmatoarelor infractiuni:
– Favorizare a faptuitorului
– Prezentare cu rea-credinta, de date inexacte, Parlamentului sau Presedintelui Romaniei cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde savarsirea unor fapte de natura sa aduca atingere intereselor statului (prevazuta si sanctionata de Legea 115/1999 – a raspunderii ministeriale)
– Sustragerea sau distrugerea de inscrisuri (art. 259 al.1 si 2 C.p)
– Sustragerea sau distrugerea de probe ori de inscrisuri (art. 275 C.p)
– Fals intelectual”, se arata in postarea care anunta evenimentul de duminica.

Click pe aceeasi tema:  Romanii nu vor mai fi pusi pe drumuri! Vezi ce se intampla cu cazierul judiciar si copia legalizata
spre