Ambasadorul Statelor Unite ale Americii in Romania, Hans Klemm, a declarat marti, la Targu-Jiu, ca prioritatea SUA este promovarea securitatii celor doua tari, mentionand ca saluta decizia Guvernului Romaniei de a aloca 2% din PIB pentru aparare.

Primul obiectiv este asigurarea securitatii celor doua tari. „As vrea sa va spun care sunt prioritatile SUA in Romania, prima este promovarea securitatii tarilor noastre, suntem binecuvantati de faptul ca atat SUA, cat si Romania au viziunea necesara pentru a face investitiile necesare in securitate, SUA saluta decizia Guvernului Romaniei de a aloca 2% din PIB pentru aparare, dar chiar si inainte de aceasta decizie, SUA si Romania au avut o colaborare extraordinara in domeniul apararii si al dezvoltarii capacitatilor de descurajare a amenintarilor consistente din aceasta regiune. Soldatii nostri au luptat umar la umar pe campuri de lupta aflate la mare distanta de Romania si avem o colaborare foarte eficienta intre serviciile de informatii si institutiile de aplicare a legii care ne permit sa combatem terorismul, criminalitatea organizata transfrontaliera, proliferarea armamentului de distrugere in masa, traficul de persoane si droguri, dar si intentiile ostile ale tarilor vecine Romaniei de a submina institutiile democratice si guvernarea democratica de aici”, a precizat Hans Klemm, potrivit Agerpres.

Hans Klemm s-a referit si la problematica democratiei in Romania. El a mai afirmat ca o alta prioritate a Ambasadei SUA este promovarea democratiei, punctand ca SUA saluta angajamentul Romaniei de a consolida institutiile democratice, dar si de a promova valori precum libertatea de exprimare, libertatea presei, drepturile cetatenilor, dar si rolul femeilor in societate si economie.

De asemenea, ambasadorul a mentionat ca un alt obiectiv il reprezinta promovarea prosperitatii reciproce.

„La acest capitol, rolul meu este sa ajut companiile americane sa-si prezinte serviciile si produsele publicului roman, dar si sa incurajez investitiile. in acelasi timp, incerc sa caut modalitati de crestere a cunoasterii si intelegerii reciproce dintre popoarele si tarile noastre. Promovam asadar programe de schimburi educationale pentru a incuraja studenti si profesori din SUA sa vina in Romania si profesori si studenti din Romania sa mearga in SUA, incurajam turismul dintre tarile noastre”, a mai spus Hans Klemm.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.